Informatiepunt Digitale Overheid

RIJSSEN - Vanaf maandag 21 september kunnen inwoners van de gemeente Rijssen-Holten in de bibliotheek van Rijssen terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid.

Bij het Informatiepunt Digitale Overheid wordt ondersteuning geboden bij het digitaal regelen van allerlei zaken bij de overheid. Dan gaat het om zaken als toeslagen, studiefinanciering, rijbewijs, boetes, pensioen en uitkering. Het Informatiepunt is ontstaan uit een landelijke samenwerking tussen Bibliotheken en overheidsinstanties.

Persoonlijke hulp
Een grote groep mensen ondervindt problemen vanwege het ontbreken van vaardigheden en kennis over computers en internet. Die groep is divers: ouderen, nieuwkomers en laaggeletterden, maar ook jongeren die allicht wel goed overweg kunnen met sociale media maar het aanvragen van DigiD toch lastig vinden. Door de computercursussen die in de Bibliotheek gegeven worden, kan een deel van deze mensen zelfredzaam worden. Voor anderen blijft persoonlijke hulp noodzakelijk. Dit initiatief voorkomt dat mensen buiten de boot vallen. De medewerkers zijn getraind om te helpen bij het vinden van informatie op internet en om hen door te verwijzen naar de juiste instanties. Het Informatiepunt sluit aan bij de maatschappelijke functie van de bibliotheek, laagdrempeligheid speelt daarbij een belangrijke rol. Het vult bovendien het bestaande aanbod goed aan. Spreekuren van het informatiepunt in Rijssen zijn op maandag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur. De Bibliotheek Rijssen-Holten onderhoudt goede contacten met het Sociaal Vraagplein van de gemeente en verwijst naar hen door als dat nodig is. Bezoekadres: Kerkstraat 4 in Rijssen. Zie ook: www.bibliotheekrijssenholten.nl.