Afbeelding
Foto: Copyrighted: Jeroen Peeterswww.jeroenpeeters.eu

Toyota Land Cruiser: sterkere
motor, maar lager verbruik

De Toyota Land Cruiser heeft een reputatie hoog te houden. Er zijn al meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht en het model staat bekend als een van de sterkste en betrouwbaarste 4x4’s. En de vernieuwde Land Cruiser is nog beter dan zijn voorganger!

De vernieuwde Land Cruiser heeft een 2,8-liter 4-cilinder dieselmotor. Het vermogen is met 27 pk gestegen naar 204 pk bij 3.000-3.400 t.p.m.. Verder is ook het maximumkoppel hoger dan voorheen. Dit is 500 Nm bij 1.600-2.800 t.p.m. geworden, een stijging van 50 Nm. Dit alles is voldoende om de vernieuwde Land Cruiser een topsnelheid van 175 km/u te laten bereiken. Daarnaast zorgt dit vermogen er ook nog eens voor dat in 9,9 seconden vanuit stilstand een snelheid van 100 km/u wordt bereikt. Meer vermogen wil bij de Land Cruiser overigens niet zeggen een hoger verbruik of vervuilender. Door de Stop & Start-technologie is volgens de NEDC 2.0 meting voor 100 km 0,7 liter minder brandstof nodig.

Connected services
De Land Cruiser is voorzien van een herzien multimediasysteem dat sneller reageert en het biedt ‘over-the-air’ updates en 3 jaar kaartupdates van de navigatie. De uitgebreide ‘connected’ services bestaan uit onder meer live online verkeersinformatie, parkeermogelijkheden en het weer.

Black line
Toyota levert de vernieuwde Land Cruiser naar wens als ‘Black Line’. Dit model is voorzien van een donkerchromen grille en een sierlijst achter in dezelfde kleur. Ook behoren zwarte 18” lichtmetalen wielen en zwarte omlijsting van de mistlampen, buitenspiegels, achterlichten en ramen tot het pakket. In het interieur is de middenconsole in zwart uitgevoerd. De vernieuwde Toyota Land Cruiser staat vanaf begin november bij uw dealer: Toyota Konijnenbelt aan de Wierdensestraat 27-31 in Nijverdal (http://toyota-konijnenbelt.nl/). Toyota Land Cruiser Van is leverbaar vanaf 34.295 euro excl. BTW/BPM en de Land Cruiser (met geel kenteken) is leverbaar vanaf 92.995 euro incl. BTW/BPM. Foto: Jeroen Peeters - www.jeroenpeeters.eu