RIJSSEN - Wethouder Erik Wessels (CDA) had een goed bericht over de Noabershof Op 'n Esch.
RIJSSEN - Wethouder Erik Wessels (CDA) had een goed bericht over de Noabershof Op 'n Esch. Foto: Jan van de Maat

RIJSSEN - Noabershof op 'n Esch achter hervormd centrum Sion gaat door.

Een ruime meerderderheid van de gemeenteraad besloot donderdagavond om deze eerste noabershof van Rijssen een mooie kans te gunnen. Maar er waren ook bezwaarde raadsleden. De twaalf woningen tellende noabershof zou een te grote aantasting zijn van de groene long in de woonwijk. Deze hete aardappel kon SGP-raadslid Sander Haase niet door de keel krijgen.
Voor VVD-fractievoorzitter Bart-Jan van den Berg woog het ontbreken van jonge gezinnen zo zwaar, dat hij het hele project een 5,4 gaf. Daarop kwam wethouder Erik Wessels (CDA) met de verheugende mededeling dat juist deze week een jong gezin met kinderen optie op een woning had genomen.

Afwachten
Volgens de wethouder wachten jongeren vaak even af voor ze een besluit nemen, omdat ze zeker willen weten of het doorgaat of niet. "Ik vind het een heel mooi project," aldus de wethouder. "Er stond al bebouwing en ik vind dat de groenstructuur daar nu beter wordt dan het was."

Voldoende
CDA-fractievoorzitter Dieger ten Berge daagde zijn liberale collega uit de 5,4 met een 0,1 op te trekken, zodat dit mooie project bij de VVD nog met een voldoende zou kunnen eindigen. Van den Berg bleef echter bij zijn standpunt met als verklaring dat zijn ruggengraat nog op zijn plek zat "en die is bij mij niet van rubber."