Afbeelding
Foto:

D66 wil onderzoek naar lek informatie warme gronden

RIJSSEN - D66-fractieleider Herman Klein Velderman (foto) wil een onderzoek naar het lekken van informatie uit het gemeentehuis over de mogelijke aanleg van een nieuw industrieterrein tussen Ligtenbergerdijk en Schoneveldsdijk.

Klein Velderman kwam met dit voorstel in de gemeenteraad van donderdagavond tijdens de discussie over het leggen van voorkeursrecht op het betreffende gebied. Volgens wethouder Erik Wessels wilde de gemeente juist op dat gebied het voorkeursrecht laten gelden "omdat de gronden daar steeds warmer werden" vanwege de groeiende belangstelling ervoor.

Onderzoek
Klein Velderman vroeg zich af hoe de betreffende gronden in het vizier van belangstellenden was gekomen. Volgens hem kon die informatie alleen maar uit het gemeentehuis komen. "Iemand moet hebben vernomen dat voor de aanleg van een nieuwe industrieterrein dit gebied de eerste keus was." Hij wilde weten wie de gronden wilde aankopen en of de wethouder daar ook al gesprekken mee had gevoerd. Klein Velderman wilde een onderzoek instellen om dit informatielek boven water te krijgen.
CDA-fractieleider Dieger ten Berge zei zelf geen speciale voorkeur voor het bewuste gebied te hebben en kon het toch niet laten om Klein Velderman de vraag te stellen: "Als er zo'n onderzoek komt, werkt u daar dan wel aan mee," doelend op een eerder onderzoek naar een informatielek waaraan Klein Velderman lange tijd niet wilde meedoen. Die vraag liet de D66-voorman wijselijk onbeantwoord.