Afbeelding
Foto:

Subsidie voor energiebesparing

TWENTE - Woningeigenaren kunnen nog tot en met 31 december gebruik maken van een aantrekkelijke subsidie voor het nemen van energiebesparende maatregelen.

Deze regeling Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) is dit jaar tijdelijk verhoogd. Wanneer u ten minste twee isolatiemaatregelen uit laat voeren - spouw, dak, gevel, vloer of glas - kunt u een subsidie ontvangen. Afhankelijk van de maatregelen en de kosten loopt de subsidie op tot 10.000 euro per woning. Gaat men zelfs voor het 'zeer energiezuinig pakket', dan loopt dit op tot 15.000 euro.

Aanvragen
Sinds 1 september is het mogelijk om meer dan één keer een SEEH-subsidieaanvraag in te dienen; wel moet het dan gaan om twee andere maatregelen dan waarvoor u eerst subsidie ontving. U komt in aanmerking voor de subsidie wanneer de woning uw eigendom en hoofdverblijf is, of als deze hoofdverblijf zal worden na renovatie. De regeling loopt nu tot en met 31 december. Op www.rvo.nl staan alle voorwaarden en antwoorden op de meest gestelde vragen. Hier staat ook een handige rekentool waarmee u zelf kunt berekenen hoeveel subsidie u kunt ontvangen.

Vervolg
Ook na 2020 zal er nog een subsidie beschikbaar zijn voor isolatiemaatregelen, weliswaar onder een andere regeling. Dit vanwege een uitbreiding van de regeling Investerings Subsidie Duurzame Energie (ISDE).

Promotie
Diverse ondernemers in de regio promoten het gebruik van de regeling al om ook zelf wat klandizie te genereren. Het loont dus om goed rond te shoppen voor een bedrijf dat de kosten voor u zo laag mogelijk kan houden.