Afbeelding
Foto:

Less is more: Tips en tricks voor kleine ruimtes

TWENTE - Het weer wordt druilerig en nat, tijd om het binnen gezellig te maken. Maar hoe richt je kleine ruimtes gezellig en toch efficiënt in?

Neem grote meubels en niet te veel. Als je veel kleine items neerzet, oogt het interieur direct propperig. Je kunt er ook voor kiezen om meubels te kiezen met een dubbele functie. Bijvoorbeeld een eettafel die je ook als bureau kunt gebruiken. Zo houd je overzicht. Meubels met slanke pootjes ogen minder massief, evenals banken zonder armleuningen. Een grote hoekbank ziet er leuker uit dan een bank met twee fauteuiltjes.
Heb je ruimte voor een kast? Kies dan voor een dichte kast. Een open kast, waar alles in te zien is, maakt je kamer rommeliger. Grote spiegels aan de muur creëren reflectie in je kamer, waardoor deze ook weer groter oogt. En probeer het eens; de bank niet tegen de muur, maar er 10 cm vanaf zetten.

Kleuren op de muur
Vroeger zeiden onze ouders : “wit op de muren, dan lijkt het groter”. Dat is ook zo, maar ook heel ongezellig. Kies daarom eens voor lichte en koele kleuren, of grijze, blauwe of groene poederkleuren. Of behang met een groot patroon. Heb je een groene bank, schilder de muren dan in dezelfde kleur, maar dan een tint lichter of donkerder. Dat matcht perfect. Het plafond kun je het best wel gewoon wit laten.

Gordijnen
De laatste tip. Gordijnen zijn knus en gezellig, maar kunnen de kamer kleiner maken. In-between-gordijnen laten licht door en zorgen voor een luchtig geheel. Plaats of hang nog een paar mooie lampen in donkere hoeken en je kleine kamer is klaar voor het najaar en de winter.