Afbeelding
Foto:

Supporter van Elkaar start in Enschede, Oldenzaal & Hengelo

ENSCHEDE - De kop is eraf! In de steden Hengelo, Oldenzaal en Enschede zijn drie nieuwe groepen met in totaal circa 45 gezinnen gestart met het project Supporter van Elkaar.

De eerste bijeenkomsten staan in het teken van kennismaken met elkaar en simpelweg plezier ervaren, door middel van sport en bewegen. Uiteraard worden de corona maatregelen nageleefd. Het project Supporter van Elkaar van Scoren in de wijk heeft van 2017 tot en met 2019 succesvol gedraaid in Enschede. Maar liefst 88 gezinnen kregen een steuntje in de rug om multiproblematiek te verminderen. FC Twente, scoren in de wijk won met Supporter van Elkaar de prijs Maatschappelijk Project Eredivisie 2019 van de Vriendenloterij.

Bredere inzet
In dit seizoen wordt het project dus verlengd en verder uitgerold in de steden Hengelo, Enschede en Oldenzaal.In dit project is steun en wordt samengewerkt met de Provincie Overijssel, Gemeente Enschede, Domijn, Ons Huis, Gemeente Oldenzaal, WBO Wonen, Gemeente Hengelo, Welbions, ROC van Twente, Universiteit Twente, Saxion Hogeschool, Menzis en lokale wijkorganisaties en sportverenigingen.

Goede methode
Voetbal en de bijbehorende thematiek is een mooie manier om mensen op een positieve manier te interesseren voor dit soort maatschappelijke projecten. Voetbal staat midden in de samenleving en kan zo positief bijdragen aan dit belangrijke thema.