Afbeelding
Foto: LE

Vragen over verkeerssituatie Rijssensestraat en Smidsweg

NIJVERDAL - De raadsfractie Lokaal Hellendoorn heeft vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders met betrekking tot de verkeerssituatie op de Rijssensestraat / Smidsweg in Nijverdal.

De fractie ontvangt nog steeds geregeld klachten over de grote verkeersdrukte op de Rijssensestraat en Smidsweg. Dit al jaren lang. Omwonenden klagen onder meer over trillingen van het vrachtverkeer en ander zwaar verkeer, met schade aan woningen als gevolg. Het zou hierbij met name gaan om vrachtverkeer dat vanuit Zwolle, Hellendoorn en Rijssen deze weg als sluiproute gebruikt.

Onwenselijk
Dit is uiteraard zeer onwenselijk, ook gezien het feit dat deze weg juist veel in gebruik is bij schoolgaande jeugd op de fiets. En zoals we allemaal aan kunnen voelen, vrachtverkeer, dode hoeken en fietsende jeugd gaan niet lekker samen. De afgelopen tijd hebben omwonenden ook vaker dan voorheen geklaagd over de situatie. In september vorig jaar besloot de gemeente om eenrichtingsverkeer in te gaan stellen op het deel Rijssensestraat tussen de Smidsweg en Beltmolenweg en om een 30-kilometerzone in te stellen tussen de Smidsweg en Constantijnstraat. Het versmallen van de rijbaan en aanwijzen als fietsstraat moet ook zorgen voor een groter veiligheidsgevoel. Lokaal Hellendoorn hoopt dat het college de klachten serieus neemt en kijkt wat verder nodig is om dit terug te dringen.