Afbeelding

Reggesteyn aangesloten bij Bedrijven Helpen Bedrijven

NIJVERDAL/RIJSSEN - Sinds dit schooljaar is Reggesteyn als enige school deelnemer geworden van de Stichting Bedrijven Helpen Bedrijven (BHB). De Stichting BHB is een vorm van samenwerking tussen bedrijven met als doel het begeleiden c.q. (her)plaatsen van gemotiveerde mensen naar zinvol werk.

Eind 2012 zijn Ab Wassink (re-integratieconsulent/jobcoach), Willemijn van Lier (register arbeidsdeskundige) en Co Ebben (coördinator) als initiatiefnemers met een aantal zakenrelaties vanuit hun netwerk van start gegaan met een vorm van samenwerking tussen bedrijven op het gebied van personeelsaangelegenheden. Inmiddels zijn er meer dan 25 deelnemende partijen aangesloten.

Trots!
Nico Akkerman, stagecoördinator van het Praktijkonderwijs van CSG Reggesteyn: “Ik heb al enkele jaren contact met Ab Wassink. Dit contact heeft er onder andere toe geleid dat leerlingen van Praktijkonderwijs 2 jaar geleden betrokken zijn geweest bij het project van Dusseldorp met betrekking tot herinrichting van het centrum van Nijverdal. Dit project in de Grotestraat is inmiddels genomineerd voor de internationale prijs: een Green Cities Award! We zijn er trots op dat onze leerlingen hier een (kleine) bijdrage aan hebben kunnen leveren!" Door deelname aan deze stichting is er nieuw en hernieuwd contact gelegd met bedrijven in de regio, waaronder bedrijven waar oud-leerlingen stage liepen of werken. Akkerman: "Netwerken is erg belangrijk is om kansen te zien, kansen te benutten en om elkaar als partners te ondersteunen. Reggesteyn verbindt!" Kijk op: www.bedrijvenhelpenbedrijven.com/