RIJSSEN - Baliemedewerkster Diekie Keizer probeert een hoed van Gerdien ten Hove (rechts). Foto: Jan Joost
RIJSSEN - Baliemedewerkster Diekie Keizer probeert een hoed van Gerdien ten Hove (rechts). Foto: Jan Joost Foto: Jan Joost

RIJSSEN - De hoedendemonstraties van Gerdien ten Hove zijn een succes.

Hoedenmaakster Gerdien ten Hove-Voortman uit Barneveld is nu nog vijf woensdagmiddagen in het Rijssens Museum om de demonstraties te geven. Deelnemers moesten zich daarvoor aanmelden om het aantal mensen in de hand te houden.

Expositie
Ten Hove (rechts) exposeert momenteel hoeden in de wisselzaal van kasteel de Oosterhof. In dat kader laat zij een aantal woensdagmiddagen zien hoe de hoeden gemaakt worden, maar ook hoe je een hoed een tweede leven kunt geven door hem te veranderen.
De hoedenexpositie vormt het hart van de lopende expositie met de titel "Rijssen chapeau!". Daarin gaat het - naast de hoeden van Ten Hove - ook om de knipmutsen in de direct ernaast gelegen klederdrachtzaal.

Heren
Ook voor heren is de expositie interessant, want het brandweermuseum heeft uitgepakt met een collectie brandweerpetten in de kelder van het brandweermuseum.

Helmen
Daarnaast zijn op de eerste verdieping van het brandweermuseum ook een aantal indrukwekkende ceremoniƫle brandweerhelmen te zien uit de hele wereld.

Gids
Bij de wisselexpositie is een overzichtelijke gids gemaakt door Meine Brinksma met tekst en uitleg over de voorwerpen die te zien zijn.