Gemeente huurt tijdelijk Bouwhuis

RIJSSEN - Het College van Burgemeester en Wethouders huurt tijdelijk de begane grond van het Eerste Bouwhuis van Havezate de Oosterhof.

De ruimte kwam onlangs beschikbaar door vertrek van IDX-architecten. Het college kiest voor de tijdelijke huur vanwege het verzoek van de Stichting Rijssense Musea om het Eerste Bouwhuis in gebruik te kunnen nemen. De locatie geeft de Rijssense Musea een unieke kans om te onderzoeken of de ruimte op termijn gebruikt kan worden voor museale activiteiten. In het Eerste Bouwhuis is werk- en vergaderruimte voor de museummedewerkers en werkgroepen. De Rijssense Musea kampen al geruime tijd met een ruimtetekort.
Het college biedt de stichting alle kans om te onderzoeken hoe zij de huur- en exploitatiekosten van het Eerste Bouwhuis structureel zelf kan opbrengen. De gemeente huurt de locatie nu tijdelijk zodat de ruimte tijdens een overbruggingsperiode beschikbaar blijft en neemt de ruimte ook zelf in gebruik in afwachting van de uitkomst van dit onderzoek. De begane grond van het Eerste Bouwhuis biedt de gemeente extra coronaproof ruimte om te gebruiken.