Afbeelding
Foto:

Sunte Mart’n 2020 gaat niet door vanwege coronavirus

WIERDEN - De traditionele Wierdense jaarmarkt Sunte Mart’n gaat dit jaar niet door vanwege het coronavirus. Dat hebben de Stichting Sunte Mart’n, Station KPN en de gemeente Wierden gezamenlijk besloten.

Van 30 oktober tot en met 2 november zou het Wierdense centrum in het teken staan van Sunte Mart’n met onder andere een feesttent aan de Bongerd, een lampionnenoptocht en de traditionele jaarmarkt. “Het is ontzettend jammer. We weten niet hoe de situatie zich de komende maanden ontwikkelt, maar anderhalve meter afstand houden tijdens zo’n evenement is niet reëel en daardoor is het risico op verspreiding van het virus te groot”, aldus burgemeester Doret Tigchelaar.

“We hadden het graag anders gezien, maar we moeten als organisatoren gezamenlijk onze verantwoordelijkheid nemen. Gezondheid en veiligheid staat voorop”, legt marktmeester Johnny Jansen de moeilijke keuze uit. “We richten ons nu op het eerste weekend van november in 2021. Er zijn al veel leuke, nieuwe ideeën ontstaan dus daar gaan we vol enthousiasme mee aan de slag.”