Afbeelding
Foto: Erik Karst Fotografie - www.erikfotografie.nl

Geslaagde eerste week Zwembad Het Sportpark

ALMELO - Deze maandag is het nieuwe zwemseizoen bij Zwembad Het Sportpark van start gegaan. Vrijwel alle activiteiten gaan weer van start waarbij gasten nog wel rekening moeten houden met enkele coronaregels. Het vooraf inschrijven via veiligsporten.nu is niet meer nodig. Zwemmers kunnen naar het zwembad komen en zich daar registreren. Per activiteit gelden maximale bezoekersaantallen. Als dit aantal is bereikt dan is het mogelijk om even te wachten tot iemand het zwembad verlaat.

De buitenbaden zijn de komende weken nog geopend tot en met zondag 6 september 2020. Bij mooi weer kan het seizoen verlengd worden, informatie hierover is na 1 september te vinden op de website. Voor banenzwemmen is het buitenbad geopend op weekdagen van 7.00 – 10.00 uur en van 18.30 – 19.30 uur. Voor recreatief zwemmen van 14.00 – 17.30 uur. In het weekend van 10.00 – 13.30 en van 14.00 – 17.30 uur is er recreatief zwemmen. Voor banenzwemmen worden maximaal 30 zwemmers tegelijkertijd toegelaten, bij recreatief zwemmen is 250 gasten het maximum.

Binnenbad
Het binnenbad is het nieuwe zwemseizoen dagelijks geopend voor recreatief en sportief zwemmen. Naast het wedstrijdbad zijn de ondiepe baden en het peuterbad beschikbaar. In het binnenbad geldt een maximum van 30zwemmers tegelijkertijd. Kijk voor openingstijden op de website van Sportbedrijf Almelo: www.sportbedrijfalmelo.nl/zwemmen

Zwemlessen en meer
Alle zwemlessen gaan weer van start, ouders/verzorgers zijn hierover per mail geïnformeerd. Vanaf deze vrijdag worden deze lessen weer aangeboden. Vanwege coronamaatregelen mag er per kind één volwassene deelnemen aan deze activiteit. Overige groepslessen (Aqua Fit, Aqua Jogging en Aqua Relax) starten in de week van 7 september.

Funky Friday
Op vrijdagavond van 19.00 – 20.30 uur is er in het binnenbad een zwemactiviteit voor kinderen uit groep 5 tot en met 8 van het basisonderwijs; Funky Friday. Vrij zwemmen en spelen voor een aantrekkelijke prijs van 2,50 euro per kind. Voor deze activiteit geldt geen maximum aantal deelnemers gezien de leeftijd van de zwemmers.

Voorwaarden

Om de voorwaarden van het RIVM en de overheid na te leven, zijn er regels opgesteld. De belangrijkste aandachtspunten zijn als volgt: Houd je aan de gebruikelijke richtlijnen van het RIVM; Blijf thuis als je last hebt van neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en koorts. Houd 1,5 meter afstand (uitzonderingen voor kinderen en jongeren <18 jaar). Hoest en nies in je elleboog én was voor en na het zwemmen je handen voor 20 seconden. Volg de aangegeven looproute in de accommodatie. Betalingen kunnen uitsluitend per pin of via de webshop op de website