Expositie in Kunst-Torentje

ALMELO - Op 27 juni startte in het Kunst-Torentje in Almelo een bijzondere expositie van meerdere kunstenaars onder de titel:
“Aandeelhoudersvergadering”.

Kunstenaars afkomstig uit Overijssel werden via een oproep (op social media) uitgenodigd om deel te nemen aan dit project. De voorwaarden voor deelname waren het schrijven van een artistieke uitspraak over de huidige stand van de beeldende kunst en het aanleveren van een kunstwerk op miniformaat (schaal 1:20). Vijftien kunstenaars hebben een bijdrage geleverd.
Voor deze expositie in het Kunst-Torentje zijn drie op schaal gebouwde paviljoens geplaatst. Naast een paviljoen voor de kunstenaars uit Overijssel zijn er nog twee paviljoens voor kunstenaars uit Brabant en Rotterdam, waar eerder soortgelijke exposities plaatsgevonden hebben. Het uitgangspunt van dergelijke exposities is dat kunstenaars de enige echte aandeelhouders zijn van de kunst.


Het idee
Het idee voor de “Aandeelhoudersvergadering” is bedacht in Breda om te strijden voor de plaats van kunst en kunstenaars in de samenleving. Helaas is in Almelo en de rest van Twente de spoeling voor beeldende kunst toch ook vaak dun. Er is vooral aandacht voor snel economisch belang, waarbij culturele waarden het onderspit delven.
Naast deze boodschap markeert de tentoonstelling een mooi moment voor het Kunst-Torentje. Dit jaar wordt er vijfentwintig jaar beeldende kunst getoond in het voormalige hoektorentje van de Ten Cate fabriek. U kunt de werken tot en met 30 augustus bewonderen - 24 uur per dag zichtbaar in de publieke ruimte. Locatie: Egbert Gorterstraat 7. Zie ook: www.kunsttorentje.nl.