Afbeelding
Foto:

Gravenruiters hopen op veel donaties

ALMELO - De Gravenruiters hopen dat de komende tijd veel mensen hun statiegeld willen doneren ten behoeve van hun activiteiten voor gehandicapten en het landelijke Fonds Gehandicaptensport.

Deze maandag begon de emballage-actie bij alle Almelose PLUS-supermarkten. Tot en met 27 september kunnen klanten hier hun statiegeld-bonnetje doneren aan het Fonds Gehandicaptensport en de Gravenruiters. De actie is een vervangend alternatief voor de jaarlijkse huis-aan-huis collecte die door de coronacrisis niet door kon gaan.


Goed doel
"Wekelijks hebben vele sporters met een handicap bij De Gravenruiters plezier tijdens het Aangepast paardrijden, Mennen of Huifbedrijden. Voor veel van deze ruiters is het bewegen met een paard de enige mogelijke sportieve activiteit. Het geeft hen plezier, ontspanning en heeft een therapeutisch effect", zegt Niek Steenhagen, verantwoordelijk voor Fondsenwerving bij De Gravenruiters. Hij voegt daar het volgende aan toe: "Middels deze emballage-actie komen vele Almeloërs in aanraking met De Gravenruiters en hebben de gelegenheid onze ruiters te ondersteunen. Door jouw statiegeld aan De Gravenruiters te doneren maak jij het mogelijk dat mensen met een beperking kunnen sporten en bewegen met een paard."


Goed alternatief
Het Fonds Gehandicaptensport zocht contact met de landelijke supermarkten om de alternatieve actie op te zetten. Van de opbrengst gaat de helft naar de Gravenruiters en de andere helft naar het Fonds Gehandicaptensport. De vier PLUS-supermarkten in Almelo zijn erg trots dat zij een actie hebben georganiseerd voor De Gravenruiters: “Wij vinden het belangrijk om lokaal een bijdrage te leveren aan verschillende doelen. De Gravenruiters is een mooie lokale vereniging die mooi werk doet en dat ondersteunen wij graag.” Ook de vereniging is erg blij met de steun van de plaatselijke supermarkt: “Het geld besteden we aan de verzorging van onze paarden, aan speciale hulpmiddelen die nodig zijn en aan het elke keer weer creëren van een geluksmoment voor onze ruiters.”, aldus de Gravenruiters op hun website. Kijk voor meer informatie op: www.degravenruiters.nl

Afbeelding