Afbeelding
Foto:

Ineke KleinJan maakt en verkoopt voor goed doel

RIJSSEN - Ineke KleinJan, beeldend therapeut en verzorgende IG bij woonzorgcentrum Huize Maranatha in Rijssen, heeft als wens om volgend jaar met een paar meer mensen naar Moldavië af te reizen om daar een week vrijwilligerswerk te gaan doen. Het initiatief gaat uit van zorggroep Sirjon in samenwerking met stichting ‘Kom over en help’.

“Het is de bedoeling dat ik daar training ga geven aan de zorgmedewerkers op het gebied van ouderenzorg. Ze krijgen handvatten over praktische zaken zoals maatwerk voor cliënten, voeding en onbegrepen gedrag bij ouderen met dementie. Als beeldend therapeut zou ik daar tevens graag een laagdrempelige creatieve werkvorm aanbieden aan ouderen van de dagopvang. Maar wanneer dat zal zijn is vanwege alle coronaperikelen nog onbekend. Mijn doel was dus komend voorjaar maar dat is nu nog heel onzeker.” Toch wil Ineke alvast geld bijeen sparen voor dit goede doel.

Inzamelingsacties
"In het voorjaar heb ik zelf corona gehad en ervaar nog steeds de gevolgen hiervan zoals vermoeidheid en spierpijn. Corona is niet niks, het wordt te vaak onderschat.” Omdat Ineke een poos niet kon werken bedacht ze alvast manieren om geld op te brengen via kleine inzamelingsacties. "Die tellen ook op. Ik ben creatief en vind het leuk om van alles te maken. Ik was van plan om speciaal hiervoor tevens creatieve workshops te geven, namelijk de workshop stippen met porseleinverf op porselein maar dat kan voorlopig niet met grotere groepen. Wellicht wel met hele kleine groepjes. Maar ik heb mooie sleutelhangers gemaakt, schilderijtjes en tevens poppetjes onder een stolp. Deze bied ik te koop aan via mijn website. Belangstellenden kunnen mij bellen of mailen.

Moldavië
Ineke vervolgt: "Het zou toch mooi zijn wanneer we de zorgmedewerkers in Moldavië handvatten kunnen geven waar zij op praktisch gebied mee uit de voeten kunnen? Zelf leren we daar natuurlijk ook weer van en het zal een bijzondere ervaring zijn. Maar mijn hoofddoel blijft mezelf nuttig maken en hiervoor mijn talenten inzetten.” Kijk voor meer informatie rondom het project, handgemaakte artikelen die zij hiervoor verkoopt, contactgegevens en wat Ineke KleinJan zoal meer doet, op haar website: www.inekekleinjan-praktijkbeeldendetherapie.nl