Leer digitaal dingen te regelen met de overheid
Leer digitaal dingen te regelen met de overheid Foto: de Bibliotheek

Hulp met de digitale overheid

RIJSSEN-HOLTEN - De afgelopen jaren heeft de overheid steeds meer digitale dienstverlening opgezet. Je bent inmiddels al bij veel organisaties verplicht om meer en meer zaken digitaal zelf te regelen. Ook de gemeente Rijssen-Holten zet steeds meer in op deze digitale mogelijkheden. Maar: wat wanneer je hier nog niet zo bekend mee bent?

Sinds een maand zijn er in de Bibliotheek Rijssen vragenuren, waarbij burgers hulp kunnen krijgen bij het digitaal regelen van zaken met de overheid. Ook verwijzen de medewerkers van het Informatiepunt Digitale Overheid door naar andere hulpverleners of naar cursussen. De afgelopen maand hebben al verschillende mensen de weg naar het Informatiepunt gevonden. Mensen komen naar de vragenuren met vragen over het verlengen van het rijbewijs, verkeersboetes en vragen over pensioen en uitkering. De medewerkers helpen ook met het installeren van de CoronaMelder app en wijzen de weg bij het invullen van het nieuwe Donorregister.

Kom ook!
Het Informatiepunt Digitale Overheid is bemand op maandag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur. Een afspraak maken is niet nodig, maar wel prettig, tel. 0548-513431. Een vraag stellen kan ook per mail: info@bibliotheekrijssenholten.nl .