SAMSUNG
SAMSUNG Foto:

Troost door schilderijen

RIJSSEN - Henk Kleijer (66) uit Rijssen maakt prachtige schilderijen onder de naam ‘Creators Art’ waarmee hij de grootheid van God uitbeeldt. In het Nederlands betekent dit ‘Kunst van de Schepper’. Henk geeft aan dat hij het mooi vindt om het christelijk geloof beeldend uit te dragen. Hij noemt zichzelf creatief schilder en beelddenker.

"Ik vind het fijn dat ik de ‘schildersgave’ van mijn Schepper heb gekregen. Dat is ook de reden dat ik alleen maar schilderijen wil maken die de grootheid van Hem laten zien en ik wil door middel van mijn schilderijen heel graag mensen bemoedigen. Vooral in deze coronatijd kunnen zorgen en angst je soms zo aanvliegen. Daarom wil ik een ieder graag dit schilderij laten zien. Het heet: Troost. De inspiratie van dit schilderij heb ik gehaald uit Openbaringen 21 vers 4: ‘Hij zal alle tranen uit hun ogen wissen. Er zal geen dood meer zijn, geen rouw, geen jammerklacht, geen pijn, want wat er eerst was is voorbij.’ Op het schilderij, in zwart-wit geschilderd, staat een meisje afgebeeld met een traan in haar oog. Ze is verdrietig door wat haar overkomen is maar ze kijkt ook hoopvol naar de toekomst omdat ze weet dat het niet zo zal blijven en dat er ook een andere tijd aankomt,” meent Henk.

Onzekere toekomst
“We kunnen ons wel vergelijken met dat meisje. We leven ook in een onzekere toekomst, waarin we niet weten hoe alles zal gaan. We kunnen heel veel dingen niet meer doen. Zelfs naar de kerk gaan is bijna niet meer mogelijk. We kunnen in onze zorgen en ons verdriet blijven steken, maar we kunnen ook onze blik naar de toekomst richten omdat we geloven mogen dat het eenmaal anders zal worden.”

Maak je geen zorgen
Henk is nu bezig met een schilderij met als thema: ‘Maak je geen zorgen'. "Het zou mooi zijn om dat schilderij in het nieuwe jaar te presenteren. In een nieuw jaar denk je altijd: wat zal het jaar brengen? Er staat in Mattheus 10 vers 29 tot en met 31: Mussen kosten bijna niets, je hebt er al twee voor een paar cent. Toch valt er dankzij de macht van God, jullie Vader, geen mus zomaar dood op de grond. God weet zelfs hoeveel haren je op je hoofd hebt. Je hoeft dus niet bang te zijn. Jullie zijn voor God veel belangrijker dan mussen.”
Op de foto: schilderij ‘Troost' door Kleijer geschilderd