Afbeelding
Foto: Jan van de Maat

RIJSSEN - VVD-raadslid Frans Noordam (67) verlaat de gemeenteraad.

Tijdens zijn laatste begrotingsraad op vrijdag werd hij als raadslid door burgemeester Arco Hofland uitgezwaaid. Maar helemaal zijn ze op het gemeentehuis nog niet af van de flamboyante liberaal. Hij blijft namens zijn partij nog burgerlid van verschillende gemeentelijke commissies. Noordam doet, naar eigen zeggen, een stapje terug omdat hij van zijn hartinfarct enige tijd geleden weliswaar goed is hersteld, "maar toch te weinig energie meer heeft om in de zesde versnelling alle verplichtingen te kunnen nakomen die van een volksvertegenwoordiger worden gevraagd. Daarom schakel ik nu terug naar de vijfde versnelling," zo legde hij uit.

Naaldwijk
De uit Naaldwijk afkomstige Noordam was sinds 2014 gemeenteraadslid. Daarvoor bemoeide hij zich ook al intensief met het bestuur. Ten tijde van de gemeentelijke herindeling rond de eeuwwisseling streed hij als Holtense werkgeversvoorzitter zeer voor samenvoeging van Holten met Rijssen. Het Rijssense ondernemersklimaat sprak hem nu eenmaal meer aan dan het agrarische karakter van Bathmen.

Sociaal
Hofland typeerde Noordam als "een politiek dier, een liberaal met een sociaal hart. Dank voor alles wat je voor Rijssen-Holten gedaan hebt."