Afbeelding
Foto:

Goa, stoa en verwonner oe over de nieuwe gedichtenbundel

OLDENZAAL - De bekende musicus, dirigent, componist, cultuurhistoricus Geert Christenhusz (71) uit Oldenzaal heeft een nieuwe gedichtenbundel uitgebracht.

De titel kan opgevat worden als een uitnodiging om in Twente op zoek te gaan naar mooie, gedenkwaardige en speciale plekken, dorpen en steden. Ze worden op dichterlijke wijze beschreven in 81 gedichten, 41 in het Twents en 40 'hertaald' in het Nederlands.

Authentiek Twents
Het geheel vormt een prachtig poëtisch verhaal over deze Twente in het gevoelig en authentieke Twents van de meester. Bij zijn vertaling in naar het Nederlands blijven vorm en het karakter van het origineel behouden. Van Oost (de Lutte) naar West (Nijverdal), van 'berg' naar 'berg' (Tankenberg, Holterberg), van Noord (Langeveen) naar Zuid (Haaksbergen); het is een reis door onze prachtige regio en voor toeristen zelfs een bron van informatie over de (eigen)aardigheden en couleur locale van Twente. De bundel kost € 14,95 bij boekhandel Broekhuis in Almelo, Enschede, Hengelo en Oldenzaal.