Laatste bijeenkomsten in 2020 van Jeruel

RIJSSEN - Jeruel heeft inmiddels de laatste bijeenkomsten van dit jaar gepland. Wat staat er tot aan de jaarwisseling op hun agenda?

De gebedskring wordt elke maandagavond gehouden, van 19.00 tot 20.00 uur. Deze vrijdag 4 december is Wim ten Hove spreker van 19.00 tot 20.00 uur. Centraal staat hoofdstuk 7 uit de Hebreeënbrief: ‘Christus, priester uit de eeuwigheid.' De Joden-christenen aan wie deze brief is geschreven in zeer moeitevolle omstandigheden, worden gedurig opgewekt om omhoog te zien. Let scherp op de Hogepriester van onze belijdenis, de Priester-Koning, rechts van Gods majesteitelijke troon. Hou Hem in het oog.' Rom 8 vers 34: ‘Wie kan jou wat maken? Christus is gestorven, wat meer is, Hij is ook opgewekt, Die aan Gods rechterhand zit en bidt en pleit voor ons.' Vrijdag 11 december om 20.00 uur komt ds. Henk van Wingerden spreken voor onze Bijbelkring Jeruël, over: ‘draagt elkanders lasten' (Gal. 6:2) en ‘een ieder zal zijn eigen pak dragen' (Gal. 6:5) Is dat niet met elkaar in tegenspraak? En wat heeft ons dat te zeggen? Hoe moeten wij hier in geloof mee omgaan? Zo maar wat gedachten waar ds. Henk van Wingerden samen met ons over wil nadenken.

Laatste bijenkomst
Vrijdag 18 december met Wim ten Hove, tijd: 19.00 tot 20.00u. Zoals een glas dat op de stenen vloer gevallen is, naar alle kanten kapot spat, zo waren de verstrooide christenjoden; ze waren weggevlucht, weg van Jeruzalem. Hebreeën 8 vertelt ons: "De hoofdzaak van ons onderwerp is, dat wij zulk een Hogepriester hebben, Die in de hemel zit, aan de rechterhand van de troon van de majesteit in de Hoge en doet daar Zijn dienstwerk. Nu heeft voor ons de hogepriester in Jeruzalem geen betekenis meer.” Met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM kunnen we in gebouw Jeruël met zo'n 20-25 mensen per avond samenkomen. Opgave voor uw komst is gewenst, http://jeruelrijssen.nl/ Adres: Van Heekstraat 40 in Rijssen.