Afbeelding
Foto:

Fietsen voor de stichting Steun Rianne Scholman

RIJSSEN - Op zaterdag 5 december gaan Rianne Stuut en Arjan Slagman, stagiaire en jongerenwerker bij de Fakkeldrager, fietsen voor de stichting ‘Steun Rianne Scholman’.

Deze stichting, eind september opgericht, is een initiatief van familie en vrienden van Rianne Scholman. Zij is immobiel vanwege de bindweefselaandoening EDS. Zij brengt bijna de hele dag liggend door. Deze stichting streeft er primair naar om de kosten van een aangepaste rolstoelbus te kunnen financieren.

Fietsen voor goede doelen
Door middel van een flyer van deze stichting, is er al enige bekendheid aan gegeven. Slagman kreeg een appje met de vraag of zij als stichting Fakkeldrager iets konden betekenen. “Onze stagiaire Rianne en ik hadden namelijk medio oktober een sponsorfietstocht gemaakt waarvoor de opbrengst bestemd was voor de aandoening ALS. Eigenlijk willen wij dergelijke activiteiten liever uitvoeren met een groep jongeren. Maar omdat dit momenteel nog steeds niet kan vanwege corona, hebben we bekeken of we het op dezelfde manier zouden kunnen doen als vorige keer. We hebben de knoop doorgehakt en besloten dit samen te gaan doen, mits de stichting erachter stond natuurlijk”, aldus Slagman

Sponsoring per 25
kilometer of vast bedrag

Behalve de fietstocht, verzorgen zij tevens de financiële afwikkeling. De flyer is door De Fakkeldrager enigszins aangepast in overleg en digitaal in diverse media verspreid. Daarop ook het bankrekeningnummer voor donaties. Mensen kunnen inschrijven om een bepaald bedrag per 25 kilometer te sponsoren of een vast bedrag. “Wij vertrekken kort na middernacht en fietsen de hele dag door op ons ‘gewone fietsje’ om zoveel mogelijk blokken van 25 kilometer af te leggen om op deze manier de pot zo groot mogelijk te maken. Waarschijnlijk wordt het een ‘rondje’ Overijssel. In totaal is dit zo’n 200 kilometer, maar we weten natuurlijk nog niet wat het weer voor ons in petto heeft. Dat kan mee- of tegenwerken. We hopen er het beste van.”

Rolstoelbus
Belangrijker is dat die rolstoelbus er komt voor Rianne, tevens overbuurvrouw van de Fakkeldrager. “We hopen, ook al kunnen we er nu de tieners niet bij betrekken, een goede buur te kunnen zijn voor Rianne Scholman en dat ze straks wat mobieler kan zijn.” Het bankrekeningnummer voor een financiële bijdrage is: NL33RABO 0359 4845 65 o.v.v. Fietstocht voor Rianne. Zie ook: www.stichtingsteunriannescholman.nl

Op foto: links Arjan Slagman en rechts Rianne Stuut tijdens hun sponsorfietstocht in oktober