RIJSSEN - Rijssense jongeren verkopen oliebollen voor hulp aan Afrika.
RIJSSEN - Rijssense jongeren verkopen oliebollen voor hulp aan Afrika. Foto: Leo Nieuwenhuis

Rijssense jongeren verkopen oliebollen voor Afrikahulp

RIJSSEN - Jongeren uit alle Rijssense kerken gaan oliebollen verkopen voor hulp aan Afrika op zaterdag 19 december bij Bakker Tijink in de wijk Braakmanslanden en Basmaci Market in winkelcentrum Zuid.

De verkoopactie gaat uit van Youth for Africa waarin jongeren uit alle Rijssense kerken samenwerken. Woordvoerder Leo Nieuwenhuis van Youth for Africa zegt dankbaar te zijn dat jongeren uit alle kerkelijke geledingen meedoen. "Onze mensen komen uit de volle breedte van kerkelijk Rijssen. Allemaal verlenen ze vanuit hun levensovertuiging hulp aan hun leeftijdgenoten in Afrika."

Leerzaam
Nieuwenhuis benadrukt dat de hulpverlening niet alleen goed is voor de jongeren in Afrika, "maar ook voor onze jongeren in Nederland. We gaan ook met jongeren naar Ghana toe om ter plekke hulp te verlenen. Dat is voor iedereen leerzaam, maar vooral ook voor de karaktervorming van de jongeren. Het wordt een wisselwerking: je helpt je noodlijdende medemens en je doet zelf waardevolle ervaringen en indrukken op waar je je hele leven wat aan hebt." Volgens Nieuwenhuis is er in Afrika te weinig welvaart en in Nederland te weinig welzijn. "Door onze acties kunnen we aan beide zaken werken."

ITC-gebouw
In Ghana wordt gewerkt aan een ICT-gebouw om de jongeren daar computervaardigheden te leren. Dat betekent dat daar een onderwijsvoorziening voor de plaatselijke bevolking wordt gerealiseerd, maar ook dat de mensen daar op lange termijn voordeel van kunnen ondervinden.

Twee plaatsen
De oliebollenverkoop op zaterdag 19 december wordt bewust op twee goed bereikbare plaatsen in Rijssen gehouden. "Er is veel bereidheid om mee te doen. Bakker Tijink helpt ons al geruime tijd aan een uitstekende oliebol die we mogen verkopen bij hem naast de zaak. Ook de winkel van Basmaci in Rijssen-Zuid is een prima plek om de hele dag volop oliebollen te verkopen voor het goede doel."

Wie meer wil weten van Youth for Africa of wil weten welke Rijssenaren erbij betrokken zijn, kan kijken op www.youthforafrica.nl