Afbeelding
Foto:

Ook in 2021 gaat TODA weer op pad voor de Kerstbomenactie

RIJSSEN - Op zaterdag 9 januari 2021 gaat TODA weer door de straten van Rijssen en directe omgeving om kerstbomen in te zamelen. Een jaarlijks terugkerend evenement van het koor dat deze ludieke actie voor de 21e keer organiseert.

‘Bedenker’ Dick Rietberg licht glimlachend toe: ‘We hadden niet verwacht dat het ieder jaar zo’n succes is!’ Waar de eerste jaren alleen de donateurs en leden van de Ontmoetingskerk werden bezocht is de actie inmiddels niet meer weg te denken uit het straatbeeld van Rijssen op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar. Afgelopen jaar haalden we meer dan 600 kerstbomen op. Dick vertelt enthousiast verder: ‘met deze actie verkorten we de wachtrijen enorm bij de gemeentewerf, we halen de bomen bij de mensen thuis -coronaproof- op tegen een kleine vergoeding van minimaal 2 euro. We kunnen de financiën zeer goed gebruiken in deze rare tijd. 'Repetities en optredens staan al een tijdje in de koelkast', licht Rietberg nog toe. Kerstbomen aanmelden kan op www.toda.nl, er wordt een bevestigingsmail gestuurd.

Aanmelden
Het was even onzeker of de actie in 2021 door zou gaan, omdat er geen ruimte was om de opgehaalde bomen op te slaan. Maar op zaterdag 9 januari 2021 rijden de diverse teams van TODA door Rijssen om de aangemelde kerstbomen op te halen!