RIJSSEN - Een voorstel van Martin ter Denge voor de invulling van de ING-bank met een knipoog naar het verleden.
RIJSSEN - Een voorstel van Martin ter Denge voor de invulling van de ING-bank met een knipoog naar het verleden. Foto: Martin ter Denge

Sfeerbouw op het Schild

RIJSSEN - Op het Schild in Rijssen moet weer karakteristieke bebouwing komen. Martin ter Denge, columnist van deze krant, mengt zich in de discussie die is aangezwengeld door Sander ter Harmsel (D66).

Ter Harmsel pleitte in de commissie grondgebied voor hoogwaardige bebouwing op het Schild, om het stadshart als verblijfsgebied weer aantrekkelijk te maken voor het publiek. Volgens Ter Harmsel hoeft nieuwbouw niet te betekenen dat je voormalige bebouwing kopieert, maar het mag kwalitatief hoogwaardig zijn. "Ik wil op het Schild een nog veel hoger niveau dan bij de bebouwing van Tusveld. Juist hier op het Schild. Maak daar niet te veel van hetzelfde."

Jonge architecten
Volgens Ter Harmsel zouden verschillende jonge architecten mooie planschetsen kunnen indienen voor het Schild.

Ter Denge
Hoewel Ter Denge geen architect is, heeft hij ook uitgesproken ideeën over het terugbrengen van sfeer in het Rijssense stadshart. Daarnaast heeft hij een mooie hand van tekenen. Intussen maakte hij al verschillende schetsen. Bijgaande tekening is er een van met een idee voor de invulling van het ING-gebouw. In de schets van Ter Denge zijn duidelijke lijnen te herkennen van het voormalige hotel dat ooit stond op de hoek Boomkamp-Haarstraat.

Te laat
CDA-fractievoorzitter Dieger ten Berge vindt dat de ideeën van Ter Harmsel te laat komen, omdat de herinrichting van het centrum al in volle gang is. De christendemocraat vindt overigens dat we in Rijssen met het nieuwe centrum op de goede weg zijn. Ter Harmsel vindt niet dat hij met zijn plannen te laat is. "Het balletje ging juist rollen toen het huidige centrum werd aangepakt. Er worden nu drie gebouwen op een rij herontwikkeld en dat is juist een goede gelegenheid om het centrum weer meer gezicht te geven."