Afbeelding
Foto:

Voucher helpt ondernemers met thuiswerken na corona

TWENTE - De coronacrisis heeft het thuiswerken een belangrijke impuls gegeven in ons land. De overheid moedigt dit aan omdat het veiliger is gezien de huidige situatie, maar het heeft ook diverse andere voordelen.

Organisaties zoals Twente Mobiel zijn al langer bezig om het thuiswerken te stimuleren. Hún onderbouwing hiervoor is vooral de mobiliteit; hoe meer mensen thuiswerken, hoe minder druk het op de wegen is. Thuiswerken en spreiding van werktijden dragen bij aan het afnemen van de filedrukte op de weg.

Maak een plan
Ondernemers zien ook de diverse voordelen van het thuiswerken; het is dan ook aannemelijk dat ondernemers ook na de crisis thuiswerken meer mogelijk willen maken. Maar: hoe gaan we dit doen? De Provincie Overijssel wil hen graag helpen om een plan op te stellen om thuiswerken structureel mogelijk te maken. Zij kunnen hiervoor nu een voucher aanvragen.

De regeling
Met deze voucherregeling kunnen ondernemers financiële steun krijgen bij het opstellen van een thuiswerkplan. Hierin moeten werkgevers duidelijk maken hoe zij medewerkers ook na de crisis duurzaam inzetbaar willen houden en hoe zij mobiliteit gaan spreiden. In de praktijk kan het dan gaan om beleid zoals het spreiden van thuiswerkdagen over de week, maar ook door te kijken naar het goed faciliteren van videobellen voor zakelijke afspraken. Ondernemers met meer dan 50 werknemers komen in aanmerking voor deze voucherregeling. Deze begint bij 3.000 euro en loopt door tot 4.000 euro. Kijk voor meer informatie over deze regeling op www.twentemobiel.nl