Ontdek de Sallandse natuur met gids

NIJVERDAL - Binnenkort kunt u weer meedoen met de seizoenswandeling over de Sallandse Heuvelrug. Op zondag 20 december is de laatste seizoenswandeling van het jaar. Aan de hand van de gids van Staatsbosbeheer leert u van alles over het bijzondere landschap.

De wandeling is nooit hetzelfde. Ieder jaargetijde heeft zijn eigen charme. Zie het frisse jonge groen aan de bomen in de lente, de bloeiende paarse heide in de zomer, de glooiende heuvels in herfstkleur of mooie vergezichten in de winter. Tijdens de wandeltocht vertelt de gids over de natuur, cultuurhistorie en het ontstaan van de Sallandse Heuvelrug. Dus wat voor weer het ook is: kom mee naar buiten en geniet van de zon op het gezicht, de wind door de haren of de kou op de wangen!

Praktische informatie
Tijd: van 14.00 tot 15.30 uur. De afstand van de wandeling is 5 kilometer en start bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Grotestraat 281. Prijs: € 5,00 (Tot en met 12 jaar: € 2,50). Minimale leeftijd: 6 jaar.
U kunt deze excursie boeken via: www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/salland/seizoenswandeling-sallandse-heuvelrug. Denk aan uw uitrusting: kleed u op het weer en trek stevige (wandel)schoenen aan. Neem eventueel een verrekijker mee. De tocht gaat over zandpaden en is daarom helaas niet geschikt voor mindervaliden. Honden zijn niet toegestaan! Wilt u meer informatie? Neem contact op via telefoonnummer 0548 - 612711 of mail naar: buitencentrumsallandseheuvelrug@staatsbosbeheer.nl