Afbeelding
Foto:

R.K. Kerstvieringen dit jaar alleen online

RIJSSEN - Vanwege de Coronamaatregelen worden bij de Kerstvieringen in de St. Marcellinusparochie op 24, 25 en 26 december helaas géén bezoekers in de kerk toegelaten. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om digitaal mee te vieren via het YouTubekanaal “RK- Overijssel zuidwest”. De onderstaande vieringen worden rechtstreeks uitgezonden, ook vanuit de St. Dionysiuskerk van Rijssen. U kunt uiteraard elke viering op elk gewenst moment later terugkijken!

Kerstavond 24 december, 17.00 uur vanuit Rijssen, speciaal voor gezinnen/kinderen, 19.00 uur Nachtmis met Nederlandse gezangen en bekende kerstliederen en 21.30 uur Nachtmis met Latijnse gezangen en kerstliederen.
Eerste Kerstdag 25 december 8.00 uur Dageraadsmis met eigentijdse en bekende kerstliederen en 10.30 uur de Dagmis vanuit Rijssen met bekende kerstliederen.
Tweede Kerstdag 10.30 uur Eucharistie met bekende Kerstliederen. Op het genoemde YouTubekanaal zijn ook de teksten van de liederen en lezingen te vinden. Dus u kunt in de huiskamer helemaal meedoen.

Alleen online
Voor de teksten van gebeden en liederen zie ook www.vierkerstmis.nl. Al deze vieringen kunnen helaas alleen online meegevierd worden, maar alle kerken van de parochie zijn met Kerstmis wel op gezette tijden open voor een bezoek aan de kerststal, het opsteken van een kaarsje, een moment van bezinning. De Dionysiuskerk is Eerste Kerstdag open van 13.00 tot 14.30 uur. Op de www.sintmarcellinus.nl vindt u meer over de openingstijden van uw kerk of in het parochieblad. Op zondag 27 december zijn er wel vieringen in de kerken van de St. Marcellinusparochie.