Afbeelding

Geen Muziek onder de Trap tot en met voorjaar

NIJVERDAL - Door de onzekere situatie, met betrekking tot de te nemen maatregelen rondom de coronacrisis, heeft Muziek onder de Trap van de gemeente Hellendoorn te horen gekregen dat zij geen gebruik meer kan maken van de openbare hal in het Huis van Cultuur en Bestuur voor haar klassieke concerten. Inmiddels zijn al zes concerten komen te vervallen.

"Om de concertserie toch te kunnen continueren is ons door de ZINiN Cultuurorganisatie gevraagd of we de concerten wilden verplaatsen naar de theaterzaal. Rekening houdend, met de noodzakelijke beperking van het aantal bezoekers, is op donderdag 27 september in de theaterzaal een concert verzorgd door het trio ‘Turn it up to 7’, studenten van het ArtEZ conservatorium uit Zwolle", vertelt Muziek onder de Trapvoorman Ben Völkers. Bij dit optreden bleek dat het niet mogelijk was voor deze kleine werkgroep om op een verantwoorde manier alles goed te kunnen regelen. "Doordat onze werkgroep geheel uit leden bestaat van 65-plussers, is het besmettingsrisico extra groot. De werkzaamheden die op de concertavond moeten worden gerealiseerd door vier mensen, is daardoor ook een punt van zorg geworden. Bovendien bestaat er een reële kans, dat één van ons, door een besmetting of coronatest enkele dagen uitvalt", weet Völkers.

Vrijwilligers welkom
De werkgroep bestaat uit, Margret Langenbrinck, Jan Nijmeijer, Uwe Widow en Ben Völkers. Daarnaast, - de jongste van de groep-, Anouk de Jong, die éénmaal in de twee jaar, de Klassieke Talentenjacht ‘Klassiek Talent' coördineert. Al meer dan twee jaar is geprobeerd uitbreiding van de werkgroep te realiseren, maar dat is nog steeds niet gelukt. "Dat blijft dus een punt van zorg. Vrijwilligers zijn welkom", aldus Völkers. "Na het voorjaar zullen we de situatie nader bekijken en besluiten of de organisatie van concerten voor het volgende seizoen kunnen worden opgestart. Uitgangspunt hierbij is dat de hal weer beschikbaar komt voor de concerten onder de Trap en deze op een veilige manier kunnen plaatsvinden. Uitbreiding van de werkgroep is hiervoor noodzakelijk", besluit Ben Völkers zijn verhaal.