Afbeelding
Foto:

Columbus Junior Kinderopvang neemt BSO bussen in gebruik

HELLENDOORN / RIJSSEN-HOLTEN - Columbus Junior neemt als eerste kinderopvangorganisatie in Overijssel de BSO bus in gebruik. De organisatie heeft in totaal 24 nieuwe BSO bussen aangeschaft. Deze week gingen de medewerkers voor het eerst de weg op met de vernieuwde elektrische bolderkar.

Het vervoersmiddel is door Columbus Junior omgedoopt tot CoBus, een verwijzing naar de naam van de vrolijke mascotte van de kinderopvangorganisatie "Co”. De CoBussen worden ingezet op de verschillende BSO-vestigingen van Columbus Junior in Twente. De kinderen worden er mee van school naar de opvang vervoerd en vice versa. Ook wordt het voertuig gebruikt om uitstapjes te maken. Alle medewerkers van Columbus Junior die de CoBus gaan besturen, krijgen vooraf een speciale rijvaardigheidstraining. Bestuurders moeten daarnaast minimaal 18 jaar oud zijn.

Taxivervoer
De voorganger van de BSO bus (de Stint) mocht al twee jaar de weg niet meer op. In de tussentijd werd voor het vervoer van de kinderen gebruik gemaakt van taxi's en werden er auto's aangeschaft. Geen optimale oplossing, aldus Sebastiaan Dekkers, directeur van Columbus Junior. Hij is dan ook erg blij dat er eindelijk een oplossing is: "Veiligheid van kinderen staat bij ons uiteraard voorop. Wij hebben de afgelopen twee jaar gebruik gemaakt van taxi's en eigen auto's. Niet ideaal, want dit zijn grote voertuigen die fijnstof en CO2 uitstoten. Die moet je niet in de buurt van drukke schoolpleinen willen hebben. De nieuwe CoBus is schoon, compact en overzichtelijk en past daarom helemaal bij onze duurzame visie."

Aanpassingen BSO bus
Minister Van Nieuwenhuizen heeft begin november de vernieuwde BSO bus toegelaten tot de openbare weg. De bolderkar is helemaal opnieuw ontworpen en gekeurd door de RDW. De nieuwe BSO bussen hebben onder meer een extra remsysteem, claxon en zijn voorzien van rolbeugels. Ook heeft de BSO bus een communicatiebox die onder andere rijgedrag en acceleratie registreert.

Over Columbus Junior
Columbus Junior biedt dagopvang, buitenschoolse opvang en peuteropvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar op meerdere vestigingen verspreid over Twente. Meer informatie vindt u op: www.columbusjunior.nl.