RIJSSEN - Holtentorensweg in de jaren zestig waar stratenmakers bezig zijn met de wegverharding.
RIJSSEN - Holtentorensweg in de jaren zestig waar stratenmakers bezig zijn met de wegverharding. Foto: Erfgoed Rijssen-Holten

Holtentorensweg en omgeving prominent in nieuwste Kroniek

RIJSSEN - De Holtentorensweg staat centraal in de laatste Havezate Kroniek van dit jaar. In een nostalgische terugblik geeft Gerard Voortman een beeld van de bewoners van de Holtentorensweg en omgeving in de jaren zestig.

Een markante persoonlijkheid was Hendrik Meenks (Kapdieks) die een winkel had aan het begin van de Holtentorensweg. Ook passeren bekende namen als de dochter Dientje en haar man Arend Jan Ruiterkamp. Verder in het historisch kwartaalblad een artikel over de mezoeza die in het Rijssens Museum geƫxposeerd is in de zaal van de stadsgeschiedenis.
Wim Vlogtman schrijft op zijn bekende wijze een artikel over de eerste Rijssense muziekwinkel, die in het leven werd geroepen door Rein Ilbrink aan de Oosterhofweg. Ilbrink was de destijds bekende organist die 30 jaar het orgel bespeelde van de Westerkerk.
Bosjaagr Ben Plomp vertelt een vermakelijk verhaal over speurhonden. Verder een artikel over het ontstaan en de ontwikkeling van de bekende Rijssense drukkerij Ten Cate. Ook een achtergrondverhaal over de vraag hoe Rijssens de kozakken eigenlijk wel zijn. Roskamhoofdredacteur Han Pape schildert een levendig portret van de bekende ondernemer Bertus Heutink. In de dialectrubriek worden de woorden keukeln en maskop uitgelegd.

De Havezate Kroniek verschijnt vier keer per jaar en is gratis voor de vrienden van het Rijssens Museum. Wie dit jaar nog vriend van het museum wordt, krijgt het laatste nummer van dit jaar in de bus. Opgeven kan per e-mail op vrienden@rijssensmuseum.nl