RIJSSEN - Het voormalige stadhuis van Rijssen geschilderd door Gerrit Kwintenberg.
RIJSSEN - Het voormalige stadhuis van Rijssen geschilderd door Gerrit Kwintenberg. Foto: Jan Joost

Plannen om ook collectie Kwintenberg te verzamelen

RIJSSEN - Binnen het Rijssens Museum zijn plannen om ook de schilderijen (foto) van de bekende Rijssense schilder Gerrit Kwintenberg digitaal te verzamelen.

De afgelopen tijd is een succesvolle poging gewaagd om de schilderijen van Harry te Lintelo te verzamelen. Na een oproep in deze krant kwamen bezitters van een Te Lintelo naar het Rijssens Museum waar fotograaf Henk van der Stouw van Studio 81 de kunstwerken fotografeerde.

Oeuvre Te Lintelo
Een groot deel van het oeuvre van Te Lintelo is binnen afzienbare tijd in messcherpe foto's te bewonderen zodra het Rijssens Museum weer open mag. "Niet alle werken van Te Lintelo hebben we kunnen achterhalen," zegt conservator Jan van de Maat, "maar wel een zodanig aantal dat we een hele mooie dwarsdoorsnede van het werk van Te Lintelo kunnen geven." De Wierdense oud-galeriehouder Johannes Dollen heeft samen met kunstenaar Jan Aanstoot de werken van Te Lintelo gerubriceerd en geselecteerd. Er zijn nu plannen om hetzelfde procedé te volgen voor de Rijssense kunstenaar Gerrit Kwintenberg.