Heel Rijssen wandelt

RIJSSEN - Hoe kun je in deze coronatijd toch zoveel mogelijk in beweging blijven? Bas Woesthuis, praktijkhouder van Jansen Fysiozorg, vertelt over een nieuw initiatief.

"Wij zien dat mensen veel minder bewegen nu de meeste sporten niet beoefend kunnen worden. Ook ontstaan er veel klachten vanwege het thuiswerken. Naast het bieden van online sportlessen, waren wij op zoek naar een alternatief zodat mensen toch zoveel mogelijk in beweging kunnen blijven. Zo kwamen wij op het idee van een wandelcompetitie voor alle Rijsenaren. Wij maken gebruik van de Ommetje-app, deze is ontwikkeld door de Hersenstichting, omdat een wandeling maken enorm belangrijk is voor je (hersen)gezondheid. Ook helpt het je te onthaasten, verbetert het je creativiteit én is het natuurlijk goed voor het soepel houden van de spieren.”

Hoe werkt het?
"Na ieder ommetje van 20 minuten dat je loopt, krijg je punten. Daarnaast kun je allerlei extra punten verdienen, bijvoorbeeld door een reeks dagen achter elkaar te wandelen. Wij hebben een competitie aangemaakt die loopt tot en met 28 februari. De winnaar krijgt natuurlijk een mooie prijs. Maar meedoen is belangrijker dan winnen, daarom hebben wij meerdere prijzen te vergeven.” Meer informatie en de deelnemerscode vind je op www.fysiozorg.nl/ommetje