Afbeelding
Foto:

Bewoners in De Schutse en Eltheto gevaccineerd

RIJSSEN - Vorige week vrijdag (22 januari) zijn de bewoners van De Schutse en Eltheto (Carintreggeland), die onder behandeling staan van de specialist ouderengeneeskunde, gevaccineerd tegen het coronavirus.

“We zijn ontzettend blij dat onze bewoners vandaag hun eerste vaccinatie mochten ontvangen. Veel bewoners of hun vertegenwoordiger hebben gekozen voor deze vaccinatie en zijn erg enthousiast dat ze al eerder gevaccineerd kunnen worden. Ook wij vinden dit zeer fijn, zeker met het oog op de besmettelijke Britse variant die nu ook in Twente is opgedoken. Bewoners worden gevaccineerd op de plek waar ze wonen, ze hoeven dus niet te reizen”, zegt Emmely Hoek, zorgmanager locatie De Schutse en Eltheto. Cliënten worden twee keer gevaccineerd met het Pfizer-vaccin met een tussenpoos van drie weken.

Verpleeghuiscliënten
Carintreggeland is door het Ministerie van VWS uitgekozen als één van de tien zorgorganisaties om alle 953 cliënten die in verpleeghuizen wonen eerder te gaan vaccineren tegen COVID-19. Dit geldt alleen voor de verpleeghuiscliënten die onder behandeling staan van een specialist ouderengeneeskunde. Met deze eerdere start wil het Ministerie het logistieke proces uitproberen en ervaring opdoen. Hoek: “Vanzelfsprekend zien we erg graag dat alle ouderen in Nederland zo spoedig mogelijk gevaccineerd worden. Maar we zijn enorm blij dat zoveel ouderen in Twente nu al eerder gevaccineerd kunnen worden en grijpen deze kans met beide handen aan. Met deze eerste fase kan de sector snel kennis en ervaring opdoen. We hopen dat na deze eerste fase alle ouderen snel daarna gevaccineerd gaan worden.”

Coronamaatregelen
Hoek vervolgt: “Helaas blijven tot nader order de huidige coronamaatregelen gelden in De Schutse. Na de eerste prik kunnen cliënten namelijk nog steeds corona krijgen en besmettelijk zijn. En ondanks de vaccinaties moeten we ook na de tweede vaccinatie nog voorzichtig blijven en zijn. Eerst moeten heel veel mensen in Nederland zich laten vaccineren. Dan pas, als de overheid dit aangeeft, kunnen we de maatregelen voorzichtig gaan loslaten.” Mevrouw Hodes-Muurlink is 96 jaar oud en kreeg ook de prik: “Het voelt hetzelfde als het krijgen van de griepprik. En samen moeten we het doen”, zegt ze vastberaden.

Op foto: mevrouw Hodes-Muurlink krijgt prik