Afbeelding

Wervingscampagne gestart voor brandweervrijwilligers

TWENTE - Afgelopen maandag is Brandweer Twente gestart met de wervingscampagne voor vrijwilligers. Brandweer Twente zoekt voor 18 kazernes collega’s die zich willen inzetten voor een veilig Twente.

Bij Brandweer Twente zijn bijna 700 vrijwilligers actief en zij helpen jaarlijks bij het bestrijden van 4.000 incidenten. “Vanuit onze 29 kazernes in Twente werken we 24 uur per dag aan een veilig Twente. Ieder jaar zoeken we weer enthousiaste vrijwilligers die zich hiervoor willen inzetten”, aldus Rob Bokdam, sectorhoofd Repressie bij Brandweer Twente. Het werk bestaat onder meer uit het blussen van branden, het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen en het bevrijden van verkeersslachtoffers. Werken bij de brandweer is uitdagend, afwisselend en dankbaar.

Enthousiast en gedreven
Brandweer Twente zoekt enthousiaste en gedreven vrijwilligers voor de kazernes van Boekelo, Borne, De Lutte, Delden, Den Ham, Denekamp, Diepenheim, Enter, Glanerbrug, Goor, Haaksbergen, Holten, Nijverdal, Oldenzaal, Ootmarsum, Tubbergen, Vriezenveen en Wierden. Voor de meeste kazernes worden brandweervrijwilligers gezocht die binnen enkele minuten voor een uitruk op de kazerne kunnen zijn (op basis van vrije opkomst). Je wordt onderdeel van hecht team binnen een kazerne. Je ontvangt als vrijwilliger een vergoeding voor opleiding, oefeningen en wanneer je wordt ingezet bij een calamiteit.

Flexwerkers
De campagne richt zich ook op de doelgroep flexwerkers. Zij krijgen een gratis werkplek met voorzieningen in de kazerne aangeboden. De flexwerker is gemiddeld twee dagen in de week in de kazerne, is onderdeel van het lokale team en rukt bij een alarmering uit.

Werving
In verband met COVID-19 is dit jaar de campagne voornamelijk online. Ben je benieuwd hoe een gezinsleven te combineren is met de vrijwillige brandweer? Kijk dan op www.werkenbijbrandweertwente.nl en word ook vrijwilliger bij de warmste werkgever van Nederland! Solliciteren kan tot en met maandag 1 maart. Op zaterdag 13 februari organiseert Brandweer Twente een online informatiebijeenkomst waarvoor je je via de site kunt opgeven.