Afbeelding
Wethouder Bert Tijhof wisselt een boks uit met een van werknemers. Foto: gemeente Rijssen-Holten

RIJSSEN - 95 mensen met zogenaamd beschut werk staan nu officieel op de loonlijst van de gemeente Rijssen-Holten.

28 mei vorig jaar stemde de gemeenteraad in met zogenaamde inrichtings- en organisatieplan om de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) plaatselijk uit te voeren. Dit is vanaf 1 januari in werking gegaan.

Klus
"Dat dit een flinke klus zou gaan worden, was bekend," zegt wethouder Bert Tijhof (CU). Na instemming met het lokale plan is met man en macht gewerkt om zaken voor elkaar te krijgen. De salarisadministratie en personeelsbeleid zijn gegund aan Larcom in Ommen. Het beschut werk is georganiseerd bij de Sterkerij, locatie Weverij en de gemeente verzorgt de detachering van de Wsw-werknemers.

Sterkerij
De gemeente Rijssen-Holten is erin geslaagd om alle voorbereidende werkzaamheden te verrichten en zaken zo te organiseren dat zij op 1 januari 2021 de Wsw zelf uitvoert. Op 21 januari 2021 heeft de gemeente het eerste loon aan alle 95 nieuwe Wsw-werknemers betaalbaar gesteld.

Compliment
Tijhof is bijzonder ingenomen met de gang van zaken: "Echt gaaf dat we dit nu afgerond hebben en dat onze mensen hier echt hun plek gevonden hebben. Compliment ook aan Larcom, want zij zorgden voor een vlekkeloze overgang in een heel korte tijd.”