Afbeelding
Foto:

Studenten gaan leerlingen van Reggesteyn coachen

RIJSSEN/NIJVERDAL - Scholengemeenschap Reggesteyn gaat voor het project ‘Extra handen in de klas’ samenwerken met studenten die in de vorm van een bijbaan elk zo’n 2 à 3 leerlingen van Reggesteyn gaan coachen.

"Ook in deze bizarre corona-tijd willen we leerlingen echt zien", zegt Nicoline Loeper, directeur van Reggesteyn Nijverdal en initiatiefnemer van dit project. "Bij Reggesteyn willen we leerlingen begeleiden bij het ontdekken van wie ze zijn en wie ze kunnen worden door te leren van en met elkaar. Daarom zijn we het project ‘Extra handen in de klas’ gestart, waarbij een deel van onze leerlingen naast hun vaste mentor extra gecoacht wordt door een buddy-mentor", aldus de directeur. Een buddy-mentor onderhoudt contact met de leerling, weet hoe het met hem of haar gaat, helpt met schoolgerelateerde zaken (plannen van huiswerk of bespreken van een opdracht) en stimuleert het contact met klasgenoten. Ook als het even wat minder goed gaat met de mentor-leerling is het de taak van de buddy-mentor dit te bespreken met de mentor van de leerling.

Goede begeleiding
De buddy-mentor heeft 2 à 3 keer per week (video)contact met de mentor-leerling om hem/haar te coachen. Daarnaast heeft de buddy-mentor 1 keer per week contact met de vaste mentor van de leerling om kort verslag uit te brengen. "Uiteraard zorgen we voor een goede begeleiding van de buddy-mentoren", zegt Nicoline Loeper. "Onze medewerkers van de leerlingbegeleiding ondersteunen de buddy-mentoren in de coaching van de leerlingen. Zo werken we met elkaar samen om dit project samen tot een succes te maken". Geïnteresseerde studenten kunnen voor informatie mailen naar Saskia Jansen, s.jansen@reggesteyn.nl.