Afbeelding
Foto:

De Fakkeldrager neemt afscheid van stagiair Rianne Stuut

RIJSSEN - Op zaterdag 6 februari draaide Rianne Stuut haar laatste dienst als stagiair bij De Fakkeldrager (jongerenwerk) in Rijssen. Zij kwam hier destijds binnen, net voordat de corona pandemie uitbrak. Samen met de jongerenwerkers Ruben Bolink en Arjan Slagman zette Rianne veel online activiteiten op, waaronder de bingo van haar laatste dienst waarbij maar liefst 145 mensen online waren!

Gedurende deze dag is Rianne overvallen met meerdere verrassingen. In de middag werd ze van huis opgehaald om gezamenlijk voor de laatste dienst de bingokaarten weg te brengen. “De deelnemers wisten via locatie delen wanneer we langskwamen. Rianne kreeg onderweg meerdere presentjes aangeboden”, aldus Arjan Slagman. Na de eerst gespeelde kaart kwamen de cadeaus voor de dag. Van de collega’s kreeg ze een fotoboek met allemaal foto’s van de verschillende activiteiten die zijn gehouden. Niet alleen online, maar ook de afgelegde bezoeken met sleurhut de Hippe Geit en de activiteiten (Escaperooms) die vanuit de Hippe Geit werden gehouden. Naast dit fotoboek was er een cadeau namens de tieners. Wethouder Beens kwam speciaal deze avond om het cadeau namens de tieners te geven. Namens de gemeente Rijssen-Holten sprak de wethouder zijn dank uit naar Rianne. “Je bent inmiddels een bekend gezicht voor mij geworden. Mede door de acties: Hart voor Anderen, de fietstocht voor ALS, de fietstocht voor Rianne Scholman en al het online vermaak vanuit De Fakkeldrager”, gaf Beens aan. Na een geslaagde avond werd een mooi tijdperk afgesloten.

Genoten bij Fakkeldrager
Rianne voelde zich erg verrast gezien al deze aandacht. "Het was, ondanks corona, een geweldige tijd. Begin vorig jaar kwam ik als stagiair bij De Fakkeldrager, een paar weken voor de coronacrisis dus. Ik heb nog net meegemaakt hoe het was om jongeren op locatie te mogen ontvangen. De coronacrisis was een hele omslag. Hoe ik er mee om moest gaan stond niet in schoolboeken”, lacht Rianne. Gelukkig kon haar stage doorgaan en kwamen zij als team met hele creatieve ideeën. "De hoogtepunten van mijn stage waren de bingo's met meer dan 120 deelnemers, de online spellencompetitie en de vele verschillende acties zoals: ‘Hart voor anderen'. Ik heb erg genoten van mijn tijd bij De Fakkeldrager en heb veel leuke tieners ontmoet. Ik wil iedereen hartelijk bedanken voor de fijne tijd, ook mijn collega's Arjan en Ruben, waar ik dit jaar veel mee heb samengewerkt. Er ligt nu een nieuwe schoolperiode voor mij, maar ik blijf actief als vrijwilliger bij De Fakkeldrager."
Op de foto: Ben Beens, Ruben Bolink en Rianne Stuut bij online afscheidsbingo