RIJSSEN - Het kantoor van Hart van Rijssen in winkelcentrum De Hoge Wal.
RIJSSEN - Het kantoor van Hart van Rijssen in winkelcentrum De Hoge Wal. Foto: Linda Espeldoorn

Hart van Rijssen-Holten voor mensen, politiek en gemeentenieuws

RIJSSEN – Hart van Rijssen-Holten publiceert sinds een half jaar de gemeentelijke informatiepagina’s en blijft dat ook doen.

Om alle onduidelijkheid hierover weg te nemen: de officiële pagina’s met gemeentenieuws blijven wekelijks gewoon in Hart van Rijssen-Holten te lezen. “In de nieuwe aanpak die de gemeente Rijssen-Holten sinds deze maand hanteert, mag iedere krant de pagina’s gemeentenieuws publiceren”, zegt Linda Espeldoorn, account manager van Hart van Rijssen-Holten. “Wij blijven deze service graag geven aan onze lezers en adverteerders.”

Unieke verhalen
“Daarnaast blijven wij ook de krant voor al het mooie, gewone en vooral lokale nieuws uit Rijssen-Holten en daarnaast uit onze regio. We nemen niet alleen maar ingezonden persberichten over. Wij gaan naar de mensen toe. Direct contact met onze inwoners is het mooie aan ons vak en dat zorgt voor unieke verhalen in onze krant die het waard zijn om te lezen", aldus Espeldoorn.

Streektaal
Hart van Rijssen-Holten heeft haar eigen correspondenten die met plezier verhalen en nieuws voor deze krant verzorgen. “Jenny ter Harmsel praat en schrijft graag over mensen, hun hobby’s of bezoekt bruidsparen die wat te vieren hebben.” Daarnaast vullen de eigen columnisten de streektaalrubrieken die nauwlettend gevolgd worden.

Plaatselijke politiek
Uniek in de huis-aan-huiskrantsector is dat Gerrit Dannenberg wekelijks verslag doet over de plaatselijke politiek. “De dames en heren raadsleden en commissieleden worden door hem al jarenlang op de voet gevolgd.” Dat betekent nog nét even meer aandacht en diepgang over belangrijke zaken en besluiten waarover wordt gesproken in de gemeenteraadsvergadering of de gemeentelijke raadscommissies, dan dat de lezer gewaar wordt na het lezen van de gepubliceerde gemeentepagina’s. In Hart van Rijssen-Holten is te lezen welke politicus wat te melden heeft. “Daardoor kunnen de kiezers lezen en beoordelen hoe de mensen die zij gekozen hebben het doen en ook wát zij doen. Erg belangrijk,” zegt Espeldoorn, “want de dames en heren zitten er niet voor zichzelf maar voor de burgers.”

Adverteerders
“We werken er met elkaar, vol passie aan, om Hart van Rijssen-Holten interessant te maken en te houden voor alle inwoners, ook in deze tijd. Een krant die vooral nu waardevol is voor onze lokale adverteerders om hun doelgroep te blijven bereiken. Lokaal tot Twentebreed, want Hart van Rijssen-Holten is onderdeel van DWF Mediamakers die 11 lokale kranten in heel Twente verspreidt."

Gratis Star Movie
Hart van Rijssen-Holten is een papieren huis-aan-huiskrant die steeds nieuwe mogelijkheden zoekt. "We hebben online nieuwssites, we zijn actief op social media en nieuw zijn de virtuele mogelijkheden van Star Movie. Virtual Lab 17 uit Rijssen ontwikkelde voor de Hart-kranten de speciale app Star Movie, waarmee je de papieren krant nog levendiger maakt. Achter een artikel of advertentie wordt een filmpje geplaatst dat de advertentie ondersteunt en verduidelijkt. De app is gratis te downloaden." Volgens Espeldoorn kan een ondernemer zijn actieve content kwijt in advertenties. "Artikelen en advertenties worden met bewegend beeld nóg interessanter om te lezen. Een win-winsituatie. Probeer het maar eens uit op pagina 2 van deze editie met de advertentie van Baan Twente, links onderaan."

Het lokale kantoor van Hart van Rijssen-Holten gaat na de lockdown weer open. Iedere dinsdag van 11.00 - 13.30 uur en verder op afspraak.

Alle artikelen uit de krant, het gemeentenieuws en nog veel meer is ook online te lezen op www.hartvanrijssen.nl