Afbeelding
Foto:

Provincie subsidieert MKB met voucher

OVERIJSSEL - Om ondernemers en instellingen voor te bereiden op de toekomst, heeft de provincie Overijssel de mkb-voucher in het leven geroepen. Hiermee kan het midden- en kleinbedrijf tot 50% van bepaalde kosten gesubsidieerd krijgen.

De provincie laat op haar site weten dat dit voor alle Overijsselse ondernemers in het mkb geldt. Bedoeling van de subsidie is om stappen te zetten op het gebied van digitalisering, innovatie en scholing. Hierbij gaat het om zaken als duurzame verdienmodellen, onderzoek naar ontwikkeling en scholing. Gerben Krukkert van marketingbureau EG-Wél ziet zeker toekomst in verdere digitalisering. "Ik denk dat elk mkb-bedrijf online vertegenwoordigd moet zijn”, aldus de Nijverdalse ondernemer. "Als je kijkt hoe winkels op dit moment handel doen, zie je dat online nu de oplossing is. Ook na coronatijd blijven computers en internet het werk vergemakkelijken.”

Juist nu
Krukkert weet dat digitalisering in de toekomst ook kan zorgen voor een meer gestroomlijnde gang van zaken, voor zowel ondernemer als klant. Volgens hem kunnen ondernemers juist nu deze stap zetten. "En onze sector kan deze mkb'ers helpen, maar simpel gezegd kosten onze mensen en middelen ook gewoon geld”, legt Krukkert uit. "Met deze subsidie kan de helft van de kosten worden betaald, waardoor het makkelijker wordt om dergelijke investering te doen.”

Het biedt kansen
Collega-ondernemer Hans van der Stouw ziet hier ook kansen voor ondernemers. "Door financiële stimulering kan een bedrijf innoveren zonder dat het de hoofdprijs kost”, zegt de Rijssenaar. Samen met zijn werknemers zegt hij graag het onmogelijke te creëren bij Bandwerk. Toch geldt de voucher niet voor alle diensten die internet- en reclamebureaus in huis hebben. Zo vallen bijvoorbeeld websiteoptimalisatie en reclame af. "Wat de provincie wil voorkomen, is dat er misbruik gemaakt wordt door reclame in te kopen bij Google”, zegt Van der Stouw. Hoewel de subsidie breed ingezet kan worden, blijft Van der Stouw er nuchter onder. "Kijk naar de andere subsidies die voorhanden zijn, niet alleen die van 10 februari. Het biedt kansen, maar we moeten het niet groter maken dan het is.”

De subsidie is sinds woensdag 10 februari aan te vragen via de website van de provincie: www.overijssel.nl