RIJSSEN - Burgemeester Hofland met Ramon Geerman (links Jumbo Veeneslagen) en Edwin Smit (Jumbo Centrum).
RIJSSEN - Burgemeester Hofland met Ramon Geerman (links Jumbo Veeneslagen) en Edwin Smit (Jumbo Centrum). Foto: Gerbert Voortman

Album over historisch Rijssen

RIJSSEN – Burgemeester Arco Hofland heeft donderdag het album Historisch Rijssen in ontvangst genomen op het plein voor de Jumbo aan de Boomkamp.

Hofland kreeg het spaarplaatjesalbum overhandigd door Edwin Smit, filiaalmanager van Jumbo-centrum (rechts) en Ramon Geerman, filiaalmanager Jumbo Veeneslagen.

Thema's
De beide Jumbo-vestigingen zijn een spaaractie gestart in samenwerking met een projectwerkgroep van het Rijssens Museum. André van den Houten, Gerhard Baan en Jan van de Maat hebben een dertigtal thema’s bedacht voor het album, daar foto’s bij gezocht en begeleidende teksten geschreven.

3000 foto's
Volgens Gerhard Baan is het samenstellen van een dergelijk historisch album sneller gezegd dan gedaan. “Als je per thema tien toepasselijke foto’s moet zoeken, kom je uiteindelijk uit op zo’n 300 beelden, maar intussen hebben we wel zo’n 3000 foto’s bekeken en dan moeten er nog ter zake doende teksten worden geschreven.” Om de link met het heden tot stand te brengen, is Jan van de Maat er met zijn eigen toestel nog op uit geweest om recente beelden te schieten.

Films
Naast foto’s zijn er via een QR-code in het album ook nog een vijftal korte films te bekijken die aan de thema’s gekoppeld zijn. De films zijn gemaakt door Johan Koster en Johan Kettelarij.

Uitstekend
Edwin Smit stelde dat er een mooi project tot stand gekomen is waarin uitstekend samengewerkt is met de mensen van het Rijssens Museum. Volgens Smit was er van meet af aan sprake van een goede verstandhouding tussen de museumvrijwilligers en de Jumbo.

Stimulerend
De eerste reacties op het spaaralbum Historisch Rijssen zijn uitermate stimulerend. "We zijn daar bijzonder blij mee," zegt Gerrit Dannenberg van het Rijssens Museum. "Dan is de enorme klus die onze mensen hebben verzet het ook waard geweest. Maar heel mooi dat de mensen waarvoor je het hebt gemaakt het ook waarderen."