RIJSSEN - CU-raadslid Tonnie Rozenkamp vindt een al te grote positie voor Enschede in Twente niet wenselijk.
RIJSSEN - CU-raadslid Tonnie Rozenkamp vindt een al te grote positie voor Enschede in Twente niet wenselijk. Foto: Jan Joost

Enschede moet niet domineren in Twente

RIJSSEN – De stad Enschede moet geen al te dominante positie innemen in de nieuwe Twente Board. Dat vindt CU-raadslid Tonnie Rozenkamp (foto). Hij bracht de permanente zetel die Enschede in het nieuwe Twentebestuur krijgt ter sprake. Volgens Rozenkamp zou die kwaliteitszetel best mogen rouleren tussen de andere grotere Twentse gemeenten Almelo en Hengelo.

De kwestie ligt nogal gevoelig, omdat de gewichtige positie van Enschede het resultaat is van de onderhandelingen die over de bezetting van de nieuwe Twente Board zijn gevoerd. Overigens zijn ook in andere Twentse gemeenten bedenkingen gerezen tegen de permanente zetel voor Enschede. Het verzet komt met name van gemeenten op oost- en westflank van Twente. Ook willen vooral raadsleden graag de Twenteraad aanhouden, zodat gekozen raadsleden nog een vinger in de Twentse pap houden bij het besturen van Twente. De Twente Board is overigens bereid de Twenteraad in tact te laten. De exacte invloed hiervan is nog niet bekend.