RIJSSEN - SGP-kandidaat Tweede Kamerlid Ewart Bosma uit Rijssen voert de koeien van Hans en Liesbeth Vossebelt van 't Schuurtje.
RIJSSEN - SGP-kandidaat Tweede Kamerlid Ewart Bosma uit Rijssen voert de koeien van Hans en Liesbeth Vossebelt van 't Schuurtje. Foto: Frank Timmerman

Ewart Bosma op campagne

RIJSSEN - Kandidaat voor de Tweede Kamer, Ewart Bosma, is volop bezig met de verkiezingscampagne voor zijn partij.

In dat kader bezocht hij met het plaatselijke SGP-campagneteam de agrarische onderneming van de familie Vossebelt aan de Zwilweg. Bosma wil de agrariƫrs een hart onder de riem steken bij alle ontwikkelingen die de sector nog te wachten staan. In de veestal stak Bosma ook zelf de handen uit de mouwen en liet zien dat hij niet vies is van het echte handwerk op het boerenbedrijf.

Boervriendelijk
In het dagelijks leven verdient dr. Bosma de kost als geschiedenisdocent, maar als boerenzoon kent hij de problematiek van de sector als geen ander. Hij staat op plek nummer 17 op de landelijke SGP-kandidatelijst en hij hoopt dat de boeren massaal hun stem zullen uitbrengen op op zijn partij, die zichzelf graag presenteert als de meest boervriendelijke partij van Nederland.

Volksvertegenwoordiger
Bosma is ook gemeenteraadslid. Zijn taak als volksvertegenwoordiger doet hij met zichtbaar plezier. De plek op de landelijke kandidatenlijst zit dan ook niet direct in zijn ambitiepakket, maar hij vindt het wel van groot belang dat de Oost-Nederlandse belangen goed worden behartigd in Den Haag. Zijn kennis van Oost-Nederlandse knelpunten als raadslid wil hij dan ook graag verzilveren.

Verbreding N35
Een van die knelpunten is de achterblijvende ontsluiting van Oost-Nederland. Zo wil Bosma vaart zetten achter de verbreding van de N35 tussen Wierden en Zwolle.

Verkeerstunnel Holten
Daarnaast pleit hij voor de aanleg van een verkeerstunnel onder spoorlijn tussen Rijssen en Holten om de spoorwegovergang bij zwembad Twenhaarsveld op te kunnen heffen.

Den Haag
Bosma staat niet op een direct verkiesbare plaats en voert ook geen actie om zo veel mogelijk voorkeurstemmen te verwerven, "maar als dat wel zou gebeuren, dan ga ik naar Den Haag, want ik heb bewust ja gezegd tegen een plek op de kandidatenlijst."