Afbeelding
Foto:

Opa Hagels nog steeds actief in tuincentrum van zoon Martin

RIJSSEN-HOLTEN - Eventjes tijd voor de lunch en daarna weer lekker aan het werk. De 91-jarige Arno Hagels is druk bezig in het tuincentrum van zijn zoon Martin, gelegen aan Buitenrot tussen Rijssen en Holten. Vijf dagen per week is hij hier te vinden en dat doet hij al ruim dertig jaar.

Hij is voor zijn leeftijd nog aardig fit en doet allerhande klusjes zoals schoffelen, houthakken, planten verzorgen en zelfs slepen met zakken tuinaarde. “Alleen mijn ogen zijn wat minder. Ik zie nog maar 20% van het totaal en ik moet eigenlijk vrij dicht bij de mensen komen, wil ik ze herkennen. Dat kan nu niet met corona, maar velen herken ik wel aan de stem”, lacht Hagels.

Gemis aan klantcontact
Hij woont, net zoals zijn zoon, in Goor en wordt elke dag opgehaald omdat autorijden niet meer lukt vanwege zijn slechte zicht. “Op donderdag ga ik niet mee want dat is mijn boodschappendag en de dag voor eventuele andere afspraken. Dat moet soms ook gebeuren.” Hagels geeft aan dat hij de contacten met mensen erg mist nu het tuincentrum (deels) gesloten is. “Even een praatje maken met de klanten, daar houdt mijn vader ook erg van en menigeen vraagt meteen of opa er ook is”, vertelt Martin. Tuincentrum Hagels is momenteel alleen open voor buitenverkoop volgens de coronarichtlijnen maar de kas zelf is gesloten. Mensen kunnen hiervoor wel een afspraak maken maar men mag maar met twee klanten tegelijk binnen zijn.

Buiten
Opa Hagels heeft een eigen ‘territorium' achter de kas waar hij veel van z'n eigen spullen vergaart en aan het werk is. Arno Hagels groeide op in Enschede. Hij trouwde met Fennigje en ze gingen wonen in Goor. Zij kregen twee zoons, Martin en Bert en vijf kleinkinderen. Zijn vrouw overleed ruim zes jaar geleden. Hagels kon rond zijn zestigste jaar al met pensioen via een speciale regeling. "Eerst werkte ik een tijd als drukker in de textielbranche in Enschede en later nog als magazijnbediende bij Stork.” Vroeger trok het echtpaar er veel op uit naar de camping in Friesland en nu heeft hij de caravan in Gronau staan. "Ik houd van buiten zijn, dus dit tuinwerk is ideaal en hoop het nog een poosje vol te houden.”