RIJSSEN-HOLTEN - Wethouder Bert Tijhof (links) en raadslid Tonnie Rozenkamp op campagne in Holten.
RIJSSEN-HOLTEN - Wethouder Bert Tijhof (links) en raadslid Tonnie Rozenkamp op campagne in Holten. Foto: CU Rijssen-Holten

Wethouder Bert Tijhof kandidaat ChristenUnie bij verkiezingen

RIJSSEN-HOLTEN - Wethouder Bert Tijhof (CU) heeft zich weloverwogen kandidaat gesteld voor de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen.

Tijhof (47), getrouwd met Gerinda en vader van drie dochters is aard- en nagelvast verbonden aan zijn geboorteplaats. Groot liefhebber ook van de Nedersaksische streektaal en het sociale taakveld als wethouder van Rijssen-Holten is hem op het lijf geschreven. En dan toch kandidaat voor een Kamerlidmaatschap in Den Haag. "Ik sta op nummer 13 op de lijst. We willen vanuit Overijssel graag met regionale kandidaten zichtbaar zijn op die lijst. Samen met Alwin te Rietstap uit het Vechtdal en Gerdien Rots uit de regio Zwolle, ben ik de kandidaat voor Twente."

Stemrecht
Tijhof (foto links) voert geen speciale campagne voor zichzelf, maar wel voor zijn partij. "Stemmen is een waardevol recht en ik roep iedereen op van dat recht gebruik te maken." Tijhof vindt het een goed gegeven dat Rijssenaren op landelijke lijsten staan. "Wat dat betreft is er ook nog wat te kiezen in onze gemeente. Je kunt stemmen op Ewart Bosma of op mij. De kiezer mag dat gelukkig zelf bepalen.

Tweede Kamer
Tijhof fungeert niet als lijstvulling op de kandidatenlijst. "Als je de vraag krijgt voor de kandidatenlijst ga je wel serieus nadenken wat er moet gebeuren als je genoeg stemmen krijgt om naar Den Haag te gaan. Ik ben tot de conclusie gekomen: als ik daar moet zijn, ga ik. Zoals het lied "Wat de toekomst brengen moge" mooi weergeeft, hoef ik ook daar niet alleen naartoe te gaan. En ik zal me daar inzetten voor ons land en natuurlijk met extra aandacht voor onze mooie gemeente en regio." Thema's als zorg voor elkaar, modern noaberschap, rentmeesterschap en middelgrote en familiebedrijven zijn hem uit het hart gegrepen.

CU-hart
Tijhof staat met overtuiging achter zijn partij. "De CU is een partij die geloof een stem geeft en waarbij het hart klopt voor mensen. We staan niet alleen op de wereld, al lijkt het bij veel partijen alleen om het individu te gaan. God leert ons dat naastenliefde, naast liefde voor Hem, het belangrijkste is. Die opdracht in de praktijk brengen is wat de ChristenUnie wil."

Duurzaam
Volgens Tijhof is er nog heel veel te doen. "Ik wil me inzetten in de politiek voor die mensen die het met krachtmetingen niet redden. Ik ben voor een goede aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt: gouden handen en knappe koppen zijn even belangrijk. We kunnen samen met de ondernemers laten zien dat niemand aan de zijlijn hoeft te staan. Iedereen kan een waardevolle bijdrage leveren aan onze samenleving."

Hypotheek
Tijhof is er stellig van overtuigd dat we als mensen goed moeten zorgen voor de schepping. "Die moeten we doorgeven aan de volgende generatie als een erfenis en niet met een hypotheek door nu geen werk te maken van de omslag naar duurzaamheid en energietransitie."