Afbeelding
Foto:

Rijssens gezin Nijveld uitgezonden naar Papoea-Nieuw-Guinea

RIJSSEN - Op donderdagavond 4 maart werden vanuit de Zuiderkerk in Rijssen Bram en Janneke Nijveld met hun twee jonge kinderen Mara (3) en Liv (1) uitgezonden om voor Mission Aviation Fellowship (MAF) in Papoea-Nieuw-Guinea te gaan werken.

Bram werkte tot voor kort als hoofdagent / zorgregisseur bij de politie en Janneke in de zorg als wijkverpleegkundige. Beiden hebben hun goede baan opgezegd en hun prachtige bungalow aan de rand van Rijssen verkocht. Ze hebben al hun financiële zekerheden opgezegd en zijn nu compleet financieel afhankelijk van giften. Ze zullen zich in gaan zetten voor de minderbedeelden in deze wereld. Bram zal voor MAF in Papoea Nieuw-Guinea de rol van Operationeel Manager op zich nemen. In deze rol zal hij voornamelijk projectondersteuning bieden aan de programmadirecteur onder andere op het gebied van personeel, financiën, veiligheid, effectief projectbeheer en informatiemanagement. Janneke zal zich richten op de zorg voor de kinderen en het thuisonderwijs. MAF is met 130 vliegtuigen, 's werelds grootste non-profit vliegorganisatie en zet zich al jaren in om hulp en hoop te bieden aan mensen in de meest geïsoleerde gebieden van de wereld (www.maf.nl). Na een voorbereidingsperiode op een bijbelschool in Papoea-Nieuw-Guinea, staat de familie Nijveld op het punt om te vertrekken. Het is nog onzeker wanneer ze daadwerkelijk kunnen vertrekken door de beperkte vluchtmogelijkheden naar Papoea-Nieuw-Guinea als gevolg van Covid-19.

Uitzendbijeenkomst
In de uitzendbijeenkomst op 4 maart in de Zuiderkerk mediteerde ds. S.W. Janse over "God in het oog" n.a.v. Ps 16:8b waar David zegt: "Ik stel den HEERE geduriglijk voor Mij." Ondanks dat David een man met zonden was, stelde hij de HEERE gedurig voor ogen. Waar we ons dan ook bevinden, God is overal tegenwoordig. De HEERE is dezelfde hier en in Papoea-Nieuw-Guinea. Hij wenste het gezin toe dat ze de HEERE in de toekomst gedurig voor ogen zouden stellen en zo in afhankelijkheid van God hun werk te doen. MAF-directeur A. van Geffen zei in zijn toespraak dat hij verblijd was dat ook in deze tijd mensen zich geroepen weten om uitgezonden te worden. Hij benadrukte dat het werk niet zonder gebed gedaan kan worden en vroeg het gezin om de achterban blijvend over hun werkzaamheden te informeren, zodat de achterban betrokken blijft bij het werk. Namens de thuisfrontcommissie voerde de heer E. Struijk het woord. Hij dankte de achterban voor de financiële steun om de uitzending mogelijk te maken. Hoewel er grote giften, als ook kleine giften binnenkomen, hoopt de thuisfrontcommissie dat nog meer mensen het gezin willen steunen om de begroting rond te krijgen. Zonder ondersteunend werk kan zendingswerk niet gedaan worden.