Afbeelding
Foto:

Zomertraining mountainbike

HOLTEN - Door corona is het aantal mountainbikers in Nederland enorm gegroeid, onder volwassen maar ook onder de jeugd want mountainbiken is leuk. Op welk niveau je het ook doet.

In Holten hebben ze in het BikePark echte uitdagingen liggen op elk niveau. Van een simpele hele brede wipwap tot en met high end Jumplijn. Hier gaan deelnemers stap voor stap met de juiste techniek naar toe werken. Een goede fietsbeheersing is een must, maar plezier en het verleggen van je eigen grenzen staan bij de trainers voorop. "Wij gaan dus niet voor kilometers maken maar voor fun op de vierkante meter. Een goede basistechniek is de basis van de fietsbeheersing, de juiste reflexen aanleren zowel voor technische passages als het corrigeren van foutjes dit alles om optimaal te kunnen genieten maar vooral voor je eigen veiligheid."

Goede basis
Wanner jij de juiste skills beheerst zijn de aangelegde MTB routes in Nederland geen geheim meer voor jou. Beter nog wanneer je naar de buitenlandse BikeParks gaat kun je de geleerde technieken ook daar toepassen en met vertrouwen de trails en singeltrack bedwingen. Net als bij andere sporten gaat het ook bij Mountainbiken om een goede basis maar vooral om de juiste techniek. Het BikePark is niet gericht op wedstrijden en ze trainen iedereen van beginner tot de topsporter die een andere uitdaging aangaat.

Trainingen
De trainingen gaan van start in de week van 29 maart. Er is beperkt plaats en een maximale groepsgrootte van 8 personen. Jeugdtraining op de maandagavond van 18.30 tot 19.30 uur. Seniorentraining op de woensdagavond van 19.00 tot 20.30 uur. Voor verdere info: www.bikeparksallendtwenteteholten.nl