Afbeelding
Foto:

Natuurwerkdag Scouting Rijssen

RIJSSEN - Al jarenlang maakt Scouting Oosterhof-Niej Begin te Rijssen dankbaar gebruik van de prachtige bosrijke omgeving waarin blokhut ’t Oosterhöfke staat. Een paar keer per jaar wordt er ook iets terug gedaan, bijvoorbeeld tijdens de jaarlijkse natuurwerkdag.

Op zaterdag 13 maart is de helft van de jeugdleden aan de slag geweest in de eigen omgeving. Daarbij zijn onder andere grote delen van het Schwarzwald-bos opgeruimd langs de wandelpaden. Daarnaast is er ook weer veel vogelkers weggesnoeid, een Amerikaanse soort die zich snel als onkruid door de bossen verspreidt. Ook zijn er natuurlijke houtwallen gecreëerd en hebben de jeugdleden door middel van een quiz van alles geleerd over de natuur.

Halve kracht
In verband met de coronamaatregelen draait Scouting Rijssen momenteel op halve kracht: elke speltak heeft één keer in de twee weken opkomst, zodat de drukte gespreid wordt. Daardoor wordt de natuurwerkdag dit jaar op twee zaterdagen gehouden en is de andere helft van de jeugdleden zaterdag 20 maart aan de beurt om iets terug te doen voor de natuur waarin ze genieten van scouting op zaterdagen.