RIJSSEN - De Boogie Kearls in actie tijdens Jak & Rock.
RIJSSEN - De Boogie Kearls in actie tijdens Jak & Rock. Foto: Stichting Riessens PopArt

RIJSSEN – Jak & Rock heeft alle muzikale activiteiten uitgesteld naar 2022. De organiserende Stichting Riessens PopArt heeft het besluit om het muziekfestival voor komende zomer af te blazen met pijn in het hart genomen.

Volgens woordvoerder Luuk Wessels is Jak & Rock misschien wel het gezelligste muziekfestival van Nederland. "In 2020 zouden we het voor het eerst onder de rook van het Parkgebouw organiseren. Maar vanwege de wisselende en onzekere coronamaatregelen stellen we het nu definitief uit naar 2022." De Stichting Riessens PopArt ziet geen andere mogelijkheid. “De coronavoorschriften veranderen constant en we willen geen Festival met restricties organiseren," zegt Wessels. "Jak & Rock gaat om ontmoeten, oolderwetse gezelligheid en natuurlijk samen genieten van de blues- en rockmuziek. Dan moet je niet willen denken aan afstand houden en andere voorschriften die wij zouden moeten handhaven.”

Twents karakter
"Naast alle bestaande onzekerheden voor komende zomer, weten ook onze sponsoren niet waar ze aan toe zijn en zonder hen is dit Festival niet mogelijk. Daarom is de knoop doorgehakt en schuiven we het Jak & Rock Festival naar 2022 door. Wel met het vooruitzicht dat we dan samen weer 100 procent oolderwets kunnen genieten." Jak&Rock is een jaarlijks terugkerend muziekfestival voor blues- en rockliefhebbers met een sterk Twents karakter.