Afbeelding
Foto: EMILE-WILLEMS

Burgemeester Raven stopt in december

HELLENDOORN - Burgemeester Anneke Raven kondigde haar vertrek aan tijdens een raadsvergadering. Komende zomer is Anneke Raven tien jaar burgemeester van de Twentse gemeente aan de Sallandse Heuvelrug. Eind 2021 bereikt zij de pensioengerechtigde leeftijd.

Hoewel een burgemeester tot 70 jaar door mag gaan, kiest Anneke Raven ervoor om eind dit jaar te stoppen. Haar aangekondigde vertrek heeft ook te maken met de gemeenteraadsverkiezingen die in maart 2022 plaatsvinden. ‘Ik gun het een nieuwe burgemeester om samen met een nieuwe gemeenteraad en een nieuw college van burgemeester en wethouders vanaf het begin samen op te trekken.
Zo kun je met elkaar een nieuwe start maken om de ambities voor de gemeente te realiseren”.

Verknocht
Tijdens de raadsvergadering vertelde Raven dat het een voorrecht is om straks in juli tien jaar burgemeester te mogen zijn van de gemeente met de gelukkigste inwoners van Nederland. "In tien jaar tijd ben ik verknocht geraakt aan deze mooie gemeente met de plezierige sfeer in de samenleving, het noaberschap, de vele vrijwilligers en de prachtige natuur. De komende maanden blijf ik me vol inzetten voor het realiseren van onze ambities.”

Corona-pandemie
Ook houdt de burgemeester de komende driekwart jaar alle aandacht bij de strijd tegen de corona-pandemie en de ingrijpende sociale, economische en maatschappelijke gevolgen. "Laten we hopen voor alle inwoners, alle ondernemers, sportverenigingen, horeca en culturele instellingen, dat dankzij de vaccinaties en het naleven van de coronamaatregelen de komende maanden weer meer mogelijk wordt. Zodat we elkaar weer gewoon kunnen ontmoeten in een café, restaurant, in de bios en in de winkels. We kijken daar allemaal erg naar uit.”